Octopussy (255)

donderdag 24 augustus-2006
Ergens begin 1998 was een groepje onverlaten vlakbij Schiphol bezig met het voortijdig leeghalen van een vrachtwagen van Walsh Western, toen ze ongevraagd extra verlichting kregen van een colonne blauwe zwaailichten. Heel sneu, want als de avontuurlijke onderneming was geslaagd hadden de deelnemers een leuk bedragje op hun rekening kunnen bijschrijven. Het ging namelijk om computeronderdelen van Hewlett Packard ter waarde van een slordige 5 meloen Britse Ponden.
Het ging niet om een puur Nederlandse aangelegenheid. Een van de geclipte heren bleek namelijk George Mitchell te zijn. Voor ons leken had ie net zo goed Vader Abraham kunnen heten, maar in Ierland ging de vlag uit, want Georgie behoort daar tot de allerhoogste categorie wetsovertreders en geniet enige populariteit onder de naam De Pinguin. Een Ierse variant op De Neus. Samen met een paar aimabele jongens van het Irish National Liberation Army (INLA) deed die Pinguin iets in wapens en mindbenders via ... jawel, Amsterdam.
Nou wisten de lokale bromsnorren dat wel, maar ze hadden moeite met het bij mekaar grabbelen van doorslaggevend bewijs en bovendien had de Pinguin de nodige betaalde oortjes binnen het justitiële apparaat. Waar hebben we dat meer gehoord?
Iemand die redelijk op de hoogte raakte van de warme banden tussen de organisatie van de Pinguin en die van Vrouwe Justitia was de journaliste Veronica Guerin. Toen ze in juli 1996 op het punt stond een kluitje namen naar buiten te tillen werd ze geëlimineerd.
Plotseling ging er blijkbaar ergens een knop om en snuffelbrigades van verschillende pluimage trokken op Pinguïnjacht. Ze ruimden een van zijn xtc-fabriekjes uit, ze stuurden hem dikke blauwe brieven, ze arresteerden een van zijn rechterhanden, kortom het werd ineens lichtelijk onleefbaar voor de ober van de zuidpool en hij zocht de maand daarop dan ook de luwte ten huize van ene Johan Bolung in Den Haag (1). Die luwte duurde dus tot begin 1998. Toen werd ie geclipt en ging voor 2 ½ jaar bruto achter het gaas.
Waarom halen we deze oude Pijnenburg naar boven? Nou, wij hoorden van een paar welingevoerde bronnen, dat Georgie nog steeds over een indrukwekkende Dutch connection beschikt. Hij zou namelijk voor zijn wapennering in contact staan met de club van Stanley Hillis (en wie denkt dan niet meteen aan de dacha van Katja Schuurman?). En voor zijn witgoed zou de Pinguin bij dezelfde Colombiaanse luitjes te rade gaan als de momenteel populairste inwoner van de EBI in Vught.
Zo, hè, hè, we zijn weer thuis. Hello, goodbye. And stay tuned.

1. Volgens de Ierse pers een handelaar in soft.

Octopussy

  • Hits: 390
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch