Skip to main content

Octopussy (216)

10 januari 2017
Hits: 1280

vrijdag 24 februari-2006
Terug naar aflevering 134. Daarin schreef Manuel Suurs, ex-penningmeester van de investeringsclub in futuristische sinaasappelen Fecundo, ons ondermeer het volgende:

“ ... kwam ik op zekere dag medio juni (2004, red.) via Frank Rasenberg in contact met Karel Timmermans. Met deze persoon, nadat ik e.e.a. geverifieerd bij o.a. Justitie, en nadat Frank mij vertelde dat deze persoon zijn integriteit in orde was vroeg deze om een lening. Deze lening zou beloond worden met een verdubbeling van de lening en verkrijging van een crediet van 2,8 miljoen dollar tegen een zeer lage rente”.

Manuel leende Karel zonder verdere ruggespraak twee ton uit de Fecundo-kas. Laten we aannemen dat ie daarbij alleen maar nobele bedoelingen had. Heel goed mogelijk. Maar de kwaliteit van zijn due diligence-onderzoek was net zo droevig als een treurwilg na een blauwzuurbad. Want bij Justitie wisten ze bijvoorbeeld wel degelijk wie Karel was. Hij stond namelijk gewoon op de opsporingslijst. Als internationaal oplichter die in totaal nog zo’n negen jaar kerker tegoed had.
Karel is eergisteren in Oosterhout na vier jaar achter zijn vodden te zijn gezeten door internationale speursnorren eindelijk in de kraag gevat. Zijn schuldeisers, onder wie de erven Fecundo, kunnen nu een civiele procedure starten om hun poen terug te krijgen. Maar Karel zal wel leeg zijn. Dus veel zin heeft zo’n procedure o.i. niet. Conclusio: weer twee ton definitief pleite. Je zal geïnvesteerd hebben bij die club.
Volgens luitjes die het weten kunnen ziet de toekomst voor Fecundo en aanverwante percelen er niet zo fruitig uit. Maar wat wil je, als je in korte tijd bezocht wordt door avonturiers als Jaap de Bode, Geurt Roos, Bas Koole, Karel Timmermans, Hans van de Lande en meer van dat moois? Dan kan je geen sinaasappel meer zien. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 januari 2017