Doggies (002)

woensdag 23 januari-2008
En wij maar zeggen dat die Spaanse dak- en thuisloze honden allemaal in good shape, met een chippie in hun lijf en vlekkeloos papierwerk naar de Lage Landen worden gevlogen. Is lang niet altijd zo. Dat bleek uit een paar heftige reacties op ons eerste artikel in deze reeks.
Er worden namelijk ook legio half dooie exemplaren zonder chips en zonder propere papieren door de douane gewrikt. En sommige halen de eindstreep niet eens. Met name op Zaventem schijnt het een zootje te zijn. Maar dan wel een georganiseerd zootje, waarbij door op het oog strenge beambten kunstjes worden vertoond die geen hond voor mogelijk zou houden.
Het moet in onze delta trouwens wiemelen van de dierenvrienden, want jaarlijks arriveert hier een karavaan honden uit Zuid Spanje en omstreken waar een drollenhater een beroerte van zou krijgen. Geentameerd door roerende teksten en vooral zielige foto's, die in veel gevallen geschoten zijn door een senorita met een traditionele Spaanse naam, Adela Roszivalova. Nou heeft die Adela een vriend. Niks mis mee natuurlijk, maar die vriend heeft ooit tijdens een brainwave een Social Club opgericht. Da's voor Nederlanders met een beetje poen, die in het Andalusische deel van ons land op de laatste vrijdag van de maand gezellig entre nous willen wezen. En tegelijkertijd toch ook wat willen netwerken in de Los Naranjos Golf & Country Club van Estepona. Je moet er maar op komen.
In die uiterst sociale omgeving wordt af en toe een soiree georganiseerd ten behoeve van voornoemde natte neuzen. Bij die gelegenheden wordt van de leden verwacht dat ze enthousiast de buidel trekken voor de verzorging van die nooddruftige perros.
Onder toeziend oog van Fabienne Paques, een vriendin van Adela. Plus wat bijkomende marketing- en exportkosten. En pas op, dan praten we niet over armoedige buidels. Want wie vinden wij zoal op de ledenlijst van de Social Club? Ex-godenzoon Danny Blind, feestbeest Ciska Peters, stenenstapelaar Ad van Loon, Stoof-verhuizer Peter de Haan (1), een stel avontuurlijke bankjongens, wat mediacracks en meer van dat moois. Maar ook voormalig vleeszwendelaar, Des Indes-eigenaar, OM-basher, coffeeshoppandjesbaas Eddy de Kroes en Terra Vitalis topper Hans Noomen. Twee prominenten uit onze eigen sterrengalerij (2). Dus dat zit helemaal snor voor Prullie, Bassie, Blackie, Lassie, Astor, Tarzan, Beethoven etcetera etcetera. Addertjes onder de green? Hoezo? Stay tuned.

1. Zie voor Stoof aflevering 12 van "Lubbers en de Muzelmannenbom".
2. Raadpleeg voor Eddy en Hans onze zoekmachine en uw koren staat te bloeien.

doggies

  • Hits: 405
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch