Een briefje aan Dutroux (005)

05 april 2017
Hits: 438

maandag 24 januari-2005
Dan gaan we nu maar eens over naar de verklaringen van Francois Leyens zelf. De Davenaar die verdacht werd van louche contacten met Dutroux. Allereerst de weerslag van een gezellige kout tussen Francois en de gerechtelijke snuffelaars op 10 februari 1998. Die luidde aldus:

“Ik was tot 1988 een grootondernemer in het bouwvervoer, in de bouw zelf en in de electriciteitsvoorziening. Ik heb ongeveer 500 man in dienst gehad. In 1988 ging ik failliet.
Ik ben toen in een grote depressie geraakt.
In 1990 heb ik geprobeerd een handel in tweedehands auto’s van de grond te trekken. Dat heeft anderhalf jaar geduurdtot ik me realiseerde dat die handel meer iets was voor scharrelaars. Daarom ben ik met die handel gestopt.

In 1992/1993 heb ik geprobeerd iets anders op te zetten. Ik wilde prefabwoningen importeren van een onderneming in Roemenië. Ik heb er twee hierheen laten komen en daarna ging de boel over de kop. In antwoord op uw vraag: ik heb door heel Oost-Europa gereisd.

Ik moet u nog even zeggen dat ik vorig jaar al ben gehoord door een onderzoeksteam van Neufchâteau. Op een bepaalde dag is bij mij uit de kelder een koffertje ontvreemd. Daar wist ik niks van. Zo’n twee jaar geleden is dat in Flawinne teruggevonden. En een of andere schooier heeft daar toen een briefje ingestopt dat geadresseerd was aan Marc Dutroux.

Rechter Comeliau is daarvan op de hoogte. Men heeft mij daarover vragen gesteld. Maar ik heb uiteraard niks te maken met Dutroux. Ik ken hem helemaal niet. U stelt me dezelfde vraag en ik antwoord opnieuw dat ik hem nog nooit heb gezien. Hij is nooit bij mij in Dave geweest met zijn busje. Ik ken niemand uit zijn omgeving. De enige die ik ken met een wit busje is ene Jacques Delmée uit Lustin. Hij lijkt in de verte wel wat op Dutroux. Hij is mecanicien en hij komt me van tijd tot tijd even gedag zeggen
”.

Ach, weer eens wat anders. Jacques Delmée. Een dubbelganger met toevallig ook een wit busje. Nou was die inderdaad ook al voorbijgekomen in de verklaringen van Leyens tegenover de gerenommeerde speurneuzen uit Neufchâteau. En ook die hebben wij tot onze beschikking. Dus u kunt in de volgende episode weer meegenieten. So, stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 438
Een briefje aan Dutroux

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch