Skip to main content

Shoppen (004)

04 april 2017

vrijdag 27 september-2013
Waar hebben we dat meer gehoord? Een zwaar bezwangerde Keniaanse heeft tegenover een lokale bromsmurf een verklaring afgelegd die ons bekend in de schelpen klinkt. Haar broer zou haar hebben aangeraden afgelopen zaterdag niet naar het Westgate winkelcentrum te gaan. Daar stond namelijk iets te gebeuren wat gegeven haar conditie fataal zou kunnen aflopen. Haar broer is als speursmurf werkzaam bij de NIS, de Keniaanse geheimedienst.
Nou is dit een gevalletje dat officieel is vastgelegd. Maar er gieren geruchten door de sloppen van Nairobi, dat meer mensen vooraf gewaarschuwd waren en ergens anders zijn gaan shoppen. En al zijn wij doorgeroeste leken, wij denken bij dit soort bimbam wel degelijk terug aan 9/11, toen heel wat joodse werknemers binnen de Twin Towers een dagje vrijaf hadden genomen toen het Flying Circus zijn eenmalige voorstelling gaf (1).
Inmiddels hebben twee andere NIS-snuffelaars naar buiten getild, dat ze niet hebben zitten te ronken. Volgens hullie zou zowel de grote smurf van de Nationale Politie als die van de Criminele Inlichtingendienst vantevoren zijn gewaarschuwd. Maar die waarschuwing viel blijkbaar op rotsige bodem.
Als een likje mosterd na een bord grauwe erwten zijn nu Israëlische (!), Duitse, Britse en Amerikaanse experts bezig met het zeven van de afgebrande rotzooi en heeft Interpol de Witte Weduwe, die jarenlang op haar gemakkie en met een vals paspoort in Zuidafrikaanse optrekjes bivakkeerde, op de internationale opsporingslijst gezet. Gossie. Stay tuned.

(1) Bijvoorbeeld de werknemers van de Israëlische IT-firma Odigo. Zie voor deze interessante club de serie “Valt er nog wat te putten?” uit 2006.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017