Skip to main content

Functioneel parket

22 april 2017

U zal misschien denken dat we met Pasen op een woonboulevard zijn geweest. En dat we ons daar een functioneel parket hebben aangeschaft. Wat dat ook mag zijn. Maar dan zit u ernaast. Wij bedoelen namelijk de gelijknamige speelplaats bij het Openbaar Ministerie. Wij kregen daarmee te maken in het dossier “Tussen premies en piraten”. Leonard Böhmer, een ouwe Utrechtse deken en lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde der Beffen, had op 7 april namens zijn cliënt Jos B. bij dat parket aangifte gedaan van laster, smaad en het doen van een valse aangifte door Jos Lindhout, de voormalige wegkapitein van PSL (1). Je mag aannemen dat een juridische bolleboos als Leonard ervan op de hoogte was dat je normaliter in zulke gevallen bij een lokale koddebeier in de buurt een peeveetje laat opmaken. Wat dreef Leonard dus om zijn heil te zoeken bij voornoemd parket? Maakte die move onderdeel uit van het systematisch op de lange baan schuiven van het geschil tussen de twee Jossen om de status van verjaring te bereiken? Of was het iets anders?

Iets heel anders: eerder deze week werd plaatsvervangend hoofdofficier van het Functioneel Parket Vincent Leenders voor een paar dagen van de straat gehaald. Hij zou tegen betaling iets leutigs hebben gedaan met een fruitige jongeheer. Hij werd geschorst. Het onderzoek loopt. Iedereen was onaangenaam verrast. Vincent? Nee toch! Vraag is of onze plaatsvervangend hoofdofficier de pech had om bij zijn eerste beurt binnen dit circuit tegen de schemerlamp te lopen. Wij gokken erop van niet. En mocht dat laatste zo zijn, dan kan het er bij ons niet in dat niemand binnen de Nederlandse Orde der Beffen en aanpalende gemeenschappen van die escapades op de hoogte was. Voelt u onze hamvraag komen bij het zien van de twee componenten binnen dit artikeltje? Nou, dan hoeven we hem niet meer te stellen. Stay tuned.

(1) Voor het optakelen van die kwestie verwijzen we u met grote graagte naar aflevering 130 van bovengenoemde serie dd. 11 oktober 2015.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 april 2017