And justice for all (002)

vrijdag 11 juni-2010
Naar aanleiding van het vonnis van 4,5 jaar dat de waakvlam van Neel Kroes deze week voor zijn ribben kreeg even een anekdote over een analoog geval met wat ons betreft een waarheidsgehalte van 100 karaat.
De geschiedenis speelde zich volgens welingelichte kringen af in het laatste decennium van de vorige eeuw. Een grote handelaar in verwarrende middelen met zelfs contacten tot diep in Afbaardistan kreeg van de kadi een forse zeperd. Zijn financiƫle loodsvis uit de zogenaamde bovenwereld dreigde hetzelfde lot te ondergaan. Maar wat deed die? Die schreef een dampend essay en stuurde dat naar een hoge mieter op het ministerie van Justitie. Daarbij liet hij mieter fijntjes weten dat de inhoud van het essay naar buiten zou worden getild als hem op juridisch gebied iets onaangenaams zou overkomen. De betrokken loodsvis werd schielijk van het haakje gehaald en weer stilletjes in de ondernemerszee losgelaten. Waar dat essay over ging? Over nooit geopenbaarde avonturen van prins Bernhard.
De moraal van dit verhaal luidt: als je ondeugende dingen doet zorg er dan altijd voor dat je ernstig materiaal verzamelt over de top van onze nomenklatura. Verwerk dat indien nodig, liefst met het nodige bewijsmateriaal, in een kleurig essay en stuur dat naar een dikke nek op het ministerie van Justitie. Kan je niks gebeuren. Zelfs niet als Fredje minister wordt.

And Justice for all

  • Hits: 361
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch