Skip to main content

Fuck (079)

23 december 2015

Wat gaat daar nou? Daar vliegt een slee door de lucht. Met hertaandrijving. Volgens insiders heet dat voorste hert Rudolph en die kan je herkennen aan zijn rooie neus. Trouwens die kerel in die slee met die baard en dat rooie pak heeft ook een rooie neus. Geen wonder, want als we ons niet vergissen is het Neutje Juncker en is ie op weg naar Kiev. Om namens ons cadeautjes te brengen voor de Kerst. Nee, niet aan al die arme sloebers die indertijd dachten dat ze het na de coup beter zouden krijgen. Dat ze niet meer hoefden te leven van die koekjes van dat wijf van Nuland. Santa Neutje gaat alleen langs bij de haves. De oliegarchen, de apparatchiks en de buitenlandse zetbazen. Die toch al 85 procent van de hele Oekraiense bedoening in de tas hebben. De havenots krijgen niks.
Neem nou dat Europees-Oekraiense handelsverdrag dat Neutje in de kofferbak heeft zitten. Gaat per 1 januari in werking. Komt in wezen in de plaats voor het vrijhandelsverdrag met de Ruskies. Die voelden zich toch al afgezeken, want Porochoco en zijn voddenjunta moesten deze maand 3 miljard dollar aftikken, maar lauw loene. Ze betalen gewoon niet. Hoe leeg kan je zijn? Hoe noemen ze dat tegenswoordig ook alweer? Een failed state. Dus wat nou Europees-Oekraiens handelsverdrag? Overdreven? Awel, dan willen we nog wel even verwijzen naar aflevering 77 van deze serie. Ging over de poging om premier Yats op genante wijze van het spreekgestoelte in het “parlement” te sleuren. En over de eigenlijk net zo genante tirade die de Amerikaanse veep Joe Biden in datzelfde “parlement” afstak. Over de chronische corruptie in Oekraiene. Ironisch: op diezelfde dag bracht procureur generalissimo Sakvarelidze in de frisse lucht dat er een officieel onderzoek op gang was gebracht tegen Yats. De premier zou betrokken zijn bij een irreguliere zakelijke constructie waarmee jaarlijks 90 meloen dollar gemoeid was.
Veep Joe stortte overigens niet alleen fiolen van toorn uit over de hoofden van de bedremmelde Oekraiense “parlementariërs”. Ook dollars! 190 meloen. Waarvoor? Kerstmis? Oud en Nieuw? Wapens? God van de Oosters-Orthodoxe kerk mag het weten. Maar ze zijn in ieder geval niet voor les misérables bestemd. Die krijgen een koekje. Stay tuned. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 december 2015