Fuck (071)

Alle blikken zijn gericht op de Akreupolis. Premier Tsipras zou afgelopen weekend een knieval hebben gemaakt voor de Brusselse junta. Door wat te morrelen aan de pensioenrechten en het hier en daar verhogen van de BTW. Iedereen blij in het machtscentrum, maar voor hetzelfde geld gaat het om een verzameling dooie mussen, want het pakket moet nog worden goedgekeurd door het Griekse parlement en dat is op dit moment niet zo'n carnavalsvereniging als bijvoorbeeld in Den Haag.
Dankzij deze eilie is het Oekraïense slagveld even buiten beeld. Maar waarschijnlijk niet voor lang. De Rechtse Sector heeft namelijk aangekondigd zich op 3 juli aanstaande te presenteren in Kiev om de presidentiële oligarch Porochoco van het toneel te verwijderen. Tenzij hij als de donder de Minskakkoorden tot vodjes papier degradeert en de oorlog tegen Donbass hervat.
Nou hebben we het niet over een clubje naschoolse leerlingen, maar om lieden die februari vorig jaar betrokken waren bij de coup op het Maidanplein, waar ze als volleerde gladiolen zowel een handje smurfen als een stel demonstranten op weg naar de hemel hielpen en daarmee een eind maakten aan het bewind van de democratisch gekozen president Yanukovich. De fascistische Bandera-aanbidders zien niks in serieuze onderhandelingen met de Ruskies over een permanent staakt het vuren en het in hun ogen lamlendige stukje toneel dat de huidige Oekraïense president een paar dagen geleden opvoerde. Daarin verzocht hij het Constitutionele Hof om de direct na de coup uitgevaardigde wet die Viktor Yanukovich zijn presidentiële status ontnam ongrondwettig te verklaren. Daarmee lijkt Porochoco bijna toe te geven dat het februari vorig jaar inderdaad om een onvervalste coup ging en dat wat daarna kwam in feite allemaal illegaal was. Gesteund door Brussel, Washington en het IMF, dat vorige week nog beloofde door te zullen gaan met het lenen van miljarden, zelfs als Oekraïne onverhoopt failliet mocht gaan. Wat het verschil is tussen Griekenland en Oekraïne moet die bitch van Lagarde ons eens uitleggen. Desnoods bij Nieuwsuur. Stay tuned. 

Fuck

  • Hits: 385
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch