Skip to main content

Fuck (063)

09 juni 2015

Het gaat niet goed met Kolomoisky. Kan je nog zo'n patriot zijn en verantwoordelijk voor het rücksichtlose optreden van de nazi-roedels in Oekraïne tijdens en na de coup, garanties worden niet gegeven. Vooral niet als blijkt dat je eigen belangen niet parallel lopen met die van de andere luitjes achter de coup. Zo nam de Centrale Bank in Kiev vorige week in wezen het regime van Kolo's Privatbank over door een injectie van 416 meloen dollar toe te dienen. Om te voorkomen dat het spaarvarken omdonderde. Dat was trouwens vorig jaar al zwak, ziek en misselijk waardoor de regering in Kiev en het IMF zich genoodzaakt zagen om met ruim 1 miljard weer wat spek tussen snuit en staartje te kweken. Verder ontkende de Centrale Bank berichten in de dagvodden dat Kolo die 1 miljard zou hebben weggesluisd naar het filiaal van de Privatbank op Cyprus en naar een stel van zijn op Cyprus gevestigde cq. geregistreerde bedrijven, waaronder Haftseek Investments (1).
De flamboyante werkgever van sjoemelaar Hunter Biden heeft op het eiland de status van PEP. Dat heeft geen enkele relatie tot KOK, maar staat voor Politically Exposed Person. Oftewel een persoon met een licht walmende reputatie op polletiek en financieel terrein. En dat specimen wordt extra in de kieren gehouden door de Cypriotische autoriteiten. Mocht die 1 miljard inderdaad boven water komen dan is Kolo de sjaak. Of ie nou een Cypriotisch paspoort heeft of niet. En of ie al dan niet een stevige jaarlijkse bijdrage moet leveren om zijn bewegingsvrijheid daar te handhaven. Net als in Zwitserland (2).
Sinds het afgelopen weekend zouden Kolo en zijn gezin in de USSA verblijven. Mogelijk om Hunter's pappa Joe een hand te geven en met hem te overleggen hoe zijn in het verleden onder andere via de Privatbank en Haftseek Investment al zwaar gestiekte Felman Group aka Georgian American Alloys en zijn Amerikaanse staalbedrijven uit de penarie gehaald kunnen worden. Kortom, Kolo's imperium brokkelt langzaam af. En als ie niet uitkijkt ondergaat ie hetzelfde lot als Georges Danton in april 1794. Want revoluties plegen nou eenmaal hun eigen kinderen op te vreten. Stay tuned.

(1) Zie voor eerdere sluisactiviteiten aflevering 23 van deze serie dd. 7 mei 2014.
(2) Zie Fuck aflevering 61 dd. 31 maart 2015. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 juni 2015