Skip to main content

Fuck (053)

27 mei 2015

Wie had dat gedacht? Floortje Dessing in deze serie. Komt zo. Gisteren liet BNN weer beelden op ons los van de autoreis die onze Floor maakt van Amsterdam naar Bejing. Dwars door de ouwe satellieten van de Sovjet Unie. Dit keer mochten we haar wat zien rondrommelen in Bishkek op de dag van het tapijt (1). Met een modeshowtje en een optreden van de Kirgizische Marjanne Weber. Voor de rest was er niet veel te melden. In tegenstelling tot 2010 was het er rustig en gemoedelijk (2). Had ze mazzel, want shit is onderweg. In de vorm van een nieuwe Amerikaanse zaakgelastigde:
Richard Miles. Nee, geen ambassadeur, want die wordt altijd officieel geballoteerd door het gastland en een zaakgelastigde niet. Kennelijk bestond in Washington de vrees dat Miles niet door die ballotage heen zou komen. En dat zou niet zo gek zijn geweest. Als ambassadeur was vriend Richard namelijk uiterst aktief geweest bij het op gang helpen van de regime changes in Belgrado en Tblisi. In 2009 trok hij zijn pantoffels aan en ging bij de haard zitten. Waarom hij dan in 2015 plotseling voor die haard werd weggesleurd voor een missie naar Bishkek kan maar één doel hebben: eilie. Helemaal conform het programma dat met name “America's riot diplomat” (3) Fucktoria Nuland en de oehoe's in haar omgeving hebben uitgedokterd voor de nabije toekomst van de voormalige Sovjet-republieken in de zuidelijke Kaukasus (4). Ter verdere isolering van Poetin's Rusland, de motor achter de de-dollarisatie in de wereld. Het is de bedoeling dat Kirgizië in mei toetreedt tot de door Moskou in 2010 op de rails gezette Euroaziatische douane-unie. U voelt hem komen? Juist. Als het even kan moet Miles daar een stickie voor steken.
Eergisteren werden een stel opstandige dames van de islamitische groepering Hizb ut-Tahrir door smurfen in het gevang gemieterd wegens het verspreiden van extremistisch propagandamateriaal. Zij riepen jongeren op om het huidige constitutionele regime omver te werpen en een kalifaat te installeren. Jammer, Floortje, net gemist. Stay tuned.

(1) Bishkek kwam bij ons voorbij op 28 april 2013 als tijdelijke pleisterplaats van Ruslan Tsarni (de oom van de zogenaamde Boston Bombers) en Samantha Ankara Fuller, de dochter van CIA-agent Graham Fuller.
(2) In dat jaar ontbrandde een flink etnisch vuurtje in Kirgizië. Aangeblazen door Freedom House en andere Amerikaanse democratische mantelzorgers. Aanleiding: de overweging van de Kirgizische regering om de vliegbasis Manas niet langer als hub te laten gebruiken door de Amerikaanse luchtmacht voor wapen- en drugstransporten van en naar Afbaardistan. De sluiting ging toen niet door, maar in 2014 was het toch einde oefening.
(3) Die titel kreeg ze van het Duitse weekvod “Der Spiegel”.
(4) Zie ook aflevering 50 van deze serie dd. 24 februari 2015 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 mei 2015