Skip to main content

Fuck (052)

27 mei 2015

Heeft u even de tijd? Even zoeken. Hmmmmmmmmm. Yes. Hebbes. Gaat over onze lieve vriend Igor Kolomoisky. Komt ie:

 ... anders stuurt de hopman [Kolo, red.] even een keurtroepje van zijn bataljon naar Kiev om president Porochoco, premier Yats en de Amerikaanse cq. Georgische uitvreters te laten voelen dat het menens is. Een tegencoup is zo gepleegd” (1).

Onmogelijk? Wat denkt u van deze? Kolo heeft in het weekend alle fascistische neuzen dezelfde kant op weten te krijgen. Zeventien internationale vrijwilligersbataljons hebben zich na de afgang in het zuidoosten nu onder één opperbevel geschaard. En dat opperbevel zetelt in Dnjeprpetrovsk, waar niet toevallig Kolo de gouverneur uithangt. Tot voor kort maakten die bataljons min of meer deel uit van het Oekrainse leger, maar vanaf gisteren noch min noch meer. En nou maar hopen dat dat zootje ongeregeld nog even zal wachten met zijn mars naar de Reichstag in Kiev. In ieder geval tot 13 maart. Dan heeft Ajax daar net zijn potje ballen tegen Dnjepr achter de rug en is weer veilig terug in Amsterdam. Als de transponder van het vliegtuig tenminste werkt.
Uiteraard zit Porochoco niet stil. Zo heeft ie bijvoorbeeld 800 mijnwerkers uit Novovolynsk onder de wapenen geroepen. Die waren al een tijdje knap vervelend. Ze hadden stakingen georganiseerd.
Als protest tegen de sluiting van twee mijnen en het uitblijven van de lonen. Maar poen is schaars en wat er nog is wordt door Kiev gebruikt om wapens te kopen. Dus wat doe je met stakers? Die ram je het leger in. Tenzij ze de poten nemen naar het buitenland. Daar kan je allicht meer beuren dan in Oekraïne, waar het minimumloon is teruggebracht tot 37,80 euro per maand. Bangladesh is er niks bij. Tienduizenden “gewone” mensen zijn van dat aalmoes afhankelijk geraakt dankzij de massaontslagen, die ook wij inmiddels alweer jaren geleden hebben leren kennen als conditio sine qua non voor de beroemde “hervormingen”. Als ze tenminste onder de vlag van Neutje Juncker en dat vrouwtje van Lagarde verder willen. En dat wilden ze toch? Nou dan. Het gas drie keer duurder? Het is niet anders. Niks te vreten? Dan op naar Kiev. Daar kan je in 200 winkels genadebrood kopen voor een prik, dankzij een initiatief van de burgemeester, Maidanheld Vitali Klitschko. Dat brood is niet te genieten, maar het is altijd nog beter dan bloembollen. Kortom, Oekraïne gaat volledig naar de kloten. Met dank aan Neutje, Christine, Joe, Fucktoria en hoe ze allemaal mogen heten. Dnjepr – Ajax: 1 – 3. Stay tuned.

(1) zie de vorige aflevering

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 mei 2015