Fuck (112)

21 december 2016
Hits: 618

Vandaag zit het hele zootje Kreisleiters van het Vierde Rijk weer eens bij elkaar in Brussel. Met op de agenda Syrië, Rusland, sancties, Brexit, Trump, immigranten en tijdens de lunch Oekraïne. Dat laatste onderwerp behelst de ratificatie van het aso-verdrag waartegen de meerderheid van de Nederlandse kieskudde nee stemde. Maar tussen een sneetje pindakaas en een slokkie melk gaat onze Torenbewoner proberen een extra clausule in het verdrag te wurmen. In wezen een overbodige clausule. Een echo van wat er in het verdrag al wordt gejodeld. Dus al dat moeizame geouwehoer is louter voor de Bühne, waar Jan Roos wordt gedegradeerd tot Jan Lul. En waarom doet premier Lachebek dat? Vanwege het Russische gevaar. Kwootje van Mark. Komt ie:

Als je ziet wat Rusland doet in het oosten van Oekraïne, de Krim en Aleppo en je ziet dat Rusland zich in toenemende mate agressief opstelt tegenover Europa, dan kun je als Nederland niet zeggen dat we niet ratificeren”.

His master's voice. Zo goed, meneer Obama? Gelopen koers dus. Terwijl Rusland in Oost-Oekraïne en de Krim niks anders doet dan de NATO indertijd in Kosovo, waarbij zelfs burgerdoelen van Belgrado in puin werden gegooid. In Aleppo helpt Rusland een wettig en keurig gekozen president bij het millimeteren van Al Nusra. Een kind van Al Qaida en zelfs door het Washington van de vredesprijswinnaar als terreurorganisatie bestempeld. Het officiële Syrische verzet heeft nooit ene reet voorgesteld en is op een mooie Pinksterdag ergens buiten Syrië bij elkaar geknutseld om de door het westen gesteunde strijd een spoor van legitimiteit te geven. En waar Lachebek die groeiende Russische agressiviteit vandaan haalt mag Joost de Draaier weten.
Moet je opletten, als ie straks terug is en de achterband van zijn damesfiets staat leeg zegt ie meteen dat de Russen er een punaise in gestoken hebben. Of nog sterker: Vladimir Putin zelf. De Hacker of all hackers. We horen het vanavond allemaal nog wel van de voorgeprogrammeerde speenstreammedia. Vervelend? Dat mag je wel zeggen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016
Aantal keren bekeken: 618

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch