Skip to main content

Fuck (107)

19 december 2016

Nu we het toch weer over Marruk's pain in the ass hebben. In Oekraïne beurt een normale schrobber een inkomen van iets boven de 200 piek. Terwille van de transparantie en de bestrijding van corruptie in de hogere maatschappelijke echelons zijn de polletieke leiders, de hoge ambtenaren en de garchen sinds kort verplicht hun hele hebben en houden aan de openbaarheid prijs te geven. Op een voor iedereen te raadplegen database. Zo niet dan kregen ze eilie met haar van Lagarde. Werkt zoiets? Nou, we weten nu in ieder geval dat het vermogen van Piet Poroshenko aka Willy Wonka sinds zijn aantreden als president met 20 procent is gegroeid. Tot bijna een miljard. Zijn chocoladebedoening (zou hij wegdoen, maar er was geen koper voor te vinden) ging heel bonbon, over Panama moeten we niet moeilijk doen en over zijn mediabezittingen moeten we niet liggen te lullen.
En hoe gaat het met de jonge poedel van Willy? Premier Volodimir Groysman (1). Ook bonbon. Dank u. Samen met zijn vrouwtje heeft ie 1,2 meloen dollar bij elkaar geharkt, plus 460.000 euro cash en een collectie bling bling horloges. Minister van Justitie Pavlo Petrenko doet weinig voor Groysmannetjes onder. Hij heeft 1 meloen dollar op de bank staan en een half meloen thuis in een ouwe sok.
Een paar garchen hebben moeten inleveren, maar dat komt eerder door de malaise in de wereld en Oekraïne in het bijzonder dan het nieuwe transparante beleid. Zo heeft toppertje Akhmetov de helft van zijn kapitaal verloren door de in elkaar gepleurde metaalmarkt. Heeft nog wel 4,6 miljard dollar in de knip. Maar wees eerlijk, het is behelpen. Zijn collega Kolomoisky zag 17 procent van zijn kapitaal wegsmelten en heeft nog maar 1,9 miljard dollar over. Maar een deel van die 17 procent is eruitgegaan als salaris voor zijn Nazi-pelotons die betrokken zijn bij de strijd tegen Putin. En dat mag best wat kosten.
Een leuk voorbeeld nog tot besluit: Roman Nasirov, het hoofd van de blauwe brievenbrigade, heeft onthuld dat ie samen met zijn vrouwtje beschikt over 2,2 meloen euro's en dollars cash, een stel Zwitserse horloges, met diamanten gelardeerde juwelen, bontjassen, fijn porselein, kristallen glaswerk en een aanvalsgeweer. Vooral dat laatste snappen we.
Geen wonder dus dat Marruk zich zo druk maakt voor dat aso-verdrag. Er is wat te halen en dan zijn liberalen er meestal als de plofkippen bij om een graantje mee te pikken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 96 van deze serie dd. 22 april 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016