Van Estoril naar Zandvoort (099)

16 februari 2017
Hits: 533

dinsdag 9 oktober-2012
Volgens Ivo Opstelten, het beertje Colargol van Rutte I, is er geen reet van waar. Dat zijn secretaris generaal zich ooit heeft schuldig gemaakt aan het hopsen van koters. Ivo heeft nog aan de voorhanden zijnde speursmurfen gevraagd of zij nog iets hebben gevonden in die richting, maar noppes. Of ie over die materie ook een boompje heeft opgezet met zijn vrouwtje bij het verorberen van een bordje aardappels met spruitjes en een sukadelapje, is buiten de mainstream gebleven. Is overigens wel degelijk een optie, want vrouwtjelief is tien jaar lang kinderrechter in Den Bosch geweest voordat ze in 2009 daar vice-president werd. En als er ergens merkwaardig is gescharreld rond de zaak-Demmink dan was het wel in Den Bosch.
Hoe dan ook, net voordat ie zijn bureau zou ontruimen belandt onze van Turkije tot de USSA bekend geraakte kindervriend opnieuw in de mainstream door een artikel in het dagvod AD. En in plaats van te kiezen voor een goed gesprek zoals indertijd met de jongens van de Gaykrant en de Pano, ziet onze Joris zich nu ineens genoodzaakt om de boel voor de kadi te trekken. Gevoegd bij het hopsrapport van meisje Samson en je plettert compleet van de plank. Het barst hier van de kindervrienden.
Nederland is overigens niet de enige speeltuin waar het koterhopsen de voorvagina’s haalt. Op 6 augustus boerden wij al het nodige over een documentaire die intern bij de BBC voor een teil commotie heeft gezorgd. Ging over de vorig jaar voor goed uitgestapte Sir Jimmy Savile. In zijn tijd een uiterst populaire Britse “komiek” en BBC-presentator die nogal eens achter zijn leuter had aangelopen. Nog zo erg niet, maar volgens ettelijke getuigen stopte hij zijn attribuut met enige regelmaat in te kleine gaatjes en zo’n veertig eigenaren daarvan klaagden daarover hun nood in voornoemde documentaire. Een eerdere rechtzaak had geen soelaas gebracht wegens gebrek aan bewijs. Hoe is het mogelijk zou je zeggen.
De docu zou in het BBC-programma Newsnight worden vertoond, maar een paar dagen voor het uur U ging er een streep door. ITV naam de fakkel over en droeg hem vorige week woensdag naar buiten. Een zootje eilie. Wil je niet weten. En net als hier is er altijd wel een Kamerlid dat zich aan de hand van zo’n smaakmakende affaire onsterfelijk probeert te maken. In dit geval Tory-afgevaardigde Rob Wilson. Hij vroeg schriftelijk aan Lord Patten, de allerhoogste baas van de BBC, of ie een diepgaand (!) onderzoek wilde instellen naar het leuterlopen van Jimmy tijdens zijn werkuren bij de staatsomroep. En of er druk van hogerop was geweest om een kruis door het programma van Newsnight te halen. De Lord wilde niks weten van een intern onderzoek en verwees naar de speurtocht die smurfen van Scotland Yard hadden ingezet. En nee, er was geen druk uitgeoefend op de leiding van Newsnight. Het wachten is nu dus op de uitkomst van het smurfenonderzoek. Denkt u wat wij denken? De koters van toen kunnen vertellen wat ze willen, het bewijs ligt sinds vorig jaar oktober op het kerkhof. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Aantal keren bekeken: 533
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch