Blair's oorlog (002)

01 april 2017
Hits: 431

zaterdag 14 mei-2011
Eén van de eerste doden in Blair's oorlog om Irak was dr. David Kelly, de Engelse expert op het gebied van chemische wapens, die dood werd gevonden in een bos niet ver van zijn woning, nadat zijn naam bekend werd gemaakt. Zijn dood werd geboekt als zelfmoord, dat weer leidde tot allerlei samenzweringsverhalen.
Desondanks zijn een aantal vragen rond zijn dood nooit adequaat beantwoord en het offciële onderzoek naar zijn dood, uitgevoerd door Lord Hutton, heeft de resultaten van de lijkschouwing en de resultaten van onderzoek voor 70 jaar achter slot en grendel gesloten.
Regelmatig worden er echter nieuwe feiten aangedragen die vragen oproepen. Deze week maakte de politie bekend dat er een helicopter landde bij de plaats waar Kelly werd gevonden, die weer na 5 minuten vertrok. Dat is tot nu toe nooit bekend gemaakt.
Via een WOB-procedure werd duidelijk dat een door de politie van Thame Valley gehuurde helicopter op 18 juli 2003 om 22.55 uur landde, 90 minuten nadat het lichaam van Kelly was gevonden. Tot nu toe was dit geheim. Dan komen er vragen op zoals waarom er geen vingerafdrukken van Kelly zijn gevonden op het mes, waterfles, mobieltje en horloge, terwijl hij geen handschoenen bij zich had. Volgens foto's lag zijn lichaam tegen een boom, terwijl de verpleegkundige die als eerste ter plaatse was verklaarde dat hij plat op zijn rug lag. Een vriend van Kelly verklaarde dat Kelly zijn rechterarm niet goed kon gebruiken, hoe kon hij dan zijn linkerpols doorsnijden? Om er enkele te noemen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Aantal keren bekeken: 431
Blair's oorlog

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch