Skip to main content

Ouwe koek

zondag 16 maart-2014
Jaren geleden zat er een Oostenrijkse terrorist in een gevangenis in Duitsland, waar hij zijn tijd gebruikte om een boek te schrijven. Een soort politiek programma voor de nabije toekomst. Na zijn “democratische” machtsovername, werd dat dan ook uitgevoerd. Jawel we hebben het over “Mein Kampf” van Adolf.
In 1997 was er een Amerikaan van Poolse afkomst (die bijna schuim op de mond kreeg bij het noemen van Rusland) ene Brzezinski, die een boek schreef. Dat boek (The Grand Chessboard) werd zo ongeveer de leidraad van de buitenlandse politiek van de VS en één van de bijbels van de neoconservatieven aldaar.
Brzezinski was als adviseur buitenlandse zaken van Carter betrokken bij het destabiliseren van Afghanistan (voor de inval van Russische troepen aldaar) en dook voor de zoveelste keer op als adviseur buitenlandse zaken bij O'Bomba. Kortom een man van lange adem en veel gewicht en een agenda. Eén puntje uit The Grand Chessboard: de Oekraïne is de sleutel voor het terugdringen van Rusland. Met de Oekraïne onder Russische controle kan Rusland weer een krachtige staat worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen