Skip to main content

Fred en de deals (032)

13 september 2017

Je moet ergens beginnen. Dus eerst maar eens een kwootje. Komt ie:

Voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen wil in dat openbaar getuigenverhoor aantonen dat bij de vereffening van de erfenis van de in 2004 doodgeschoten criminele vastgoedhandelaar Willem Endstra geen rekening is gehouden met miljoenen die hij tegoed zou hebben. Ook beschuldigt hij de broer van Endstra, Haico, ervan in 1999 (samen met Willem) de aanslag op hem te hebben laten uitvoeren, waarbij hij invalide raakte.

Komt uit dit artikel dat gisteren het licht zag op Crimesite en deel uitmaakt van een hele serie. Kan je denken, waar begint zo'n man aan? Mission impossible. Maar zonder twijfel herinnert u zich nog de ice bucket over dit onderwerp die wij op 26 augustus jl. in aflevering 31 over u heen kieperden. Dat ging nog wel een stapje verder waar het Haico betreft. Heel curieus, de OM-equipe onder leiding van Fred en Koos deed geen hol met de voorhanden zijnde informatie en klepperde een tunnel in waar ie nooit meer uitkwam. Mogelijk komen we in de nabije toekomst via een artikeltje twaalf-procedure aan de weet waarom voor die route werd gekozen. Kan voor Fred in ieder geval geen enkel bezwaar zijn. Die staat bekend als een transparantie lover. Stay tuned.

jeroen
Uitspraak verzet naar 26 oktober.
jeroen
Ronald van Essen is een slachtoffer van de familie Endstra. Toen hij zijn ingelegde gelden bij Willem Endstra terug vroeg, ontving hij een kogel door zijn hoofd. Als de familie Endstra niet de opdrachtgevers waren dan heb ik een vraag voor de familie Endstra. Waarom hebben jullie Ronald van Essen zijn ingelegde geld niet terug gegeven volgens afspraak? Jullie zouden een deelbetaling in januari 2000 voldoen aan Ronald van Essen. Die hadden jullie zo ie zo kunnen voldoen, ook al was er een poging tot liquidatie op Ronald van Essen gedaan. Dat is geen toeval lijkt mij. En waarom laat de overheid dit alles keer op keer lopen? Staat de familie Endstra boven de wet? Het lijkt er wel op :(
jeroen
https://www.crimesite.nl/hoe-om-willem-endstra-nooit-vervolgde-4-video/
Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 september 2017
Fred en de deals