Fred en de deals (025)

Even op de vingers getikt. Het zat met de aandelen van “AC” die in de vorige aflevering ter sprake kwamen ietsie anders. In 1974/1975, grofweg ten tijde van de mondiale etappekoers van ABN's wegkapitein Batenburg, verhuisde AC naar Venezuela, werd daar filiaalhoofd van Hagemeyer Venezuela en Curacao en qq. eigenaar van de aandelen. Uit een van de mails van een ingewijde:

“Barreto Miliani: relatie. Jesus Edgar Barreto Miliani als volontair. Afgestudeerd economie. Kwam terecht bij Hagemeyer. Assistent van AC. Samen opgericht Hagemeyer Venezuela. Uit Europa kwam zwart geld binnen bij de ABN Antillen. Dat moest worden witgewassen en werd onttrokken aan het toezicht van AC. Hij werkte niet mee. De (zwarte) Carribbean trade stond onder toezicht van ene Davids, een genaturaliseerde Nederlander uit Singapore“.

Zoals eerder vermeld bestond die zwarte geldstroom naar de Hagemeyer wasstraat in Latijns Amerika ook uit ondeugend geld. Oftewel opbrengsten uit de handel in verwarrende middelen. En laat nou ook de naam van Johan Verhoek vallen. En wie was een tijdlang diens belangrijkste wasbaas? Henk van de Meene (rip). Jawel. We zijn thuis. Stay tuned.

Fred en de deals

  • Hits: 977
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch