Fred en de deals (020)

10 juli 2017
Hits: 1510

Uit een mailtje dat wij vorige week in de gleuf kregen:

...Teeven werkte als vertegenwoordiger voor Hagemeyer en kwam later pas bij Justitie.

Hm? Volgens de officiële gegevens maakte Fred zijn entree bij Justitie in 1993. Tussen 1977 en 1980 zat ie in Utrecht in een opleidingsklasje van de Rijksbelastingdienst waar ook Henk “Honnepon” Kamp een bankje bezette. Ze wilden bij de FIOD. Beunde Fred toen bij? Bij Hagemeyer? Mocht de mailschrijver het bij het rechte eind hebben, dan moet het haast wel in die studietijd zijn geweest, want tussen 1980 en 1990 hoorde Fred thuis bij de blauwe brievenbrigade en daarna was onze crimefighter drie jaar lang teamleider bij de douanerecherche in Rotjeknor en de stad der muggen oftewel Haarlem. Een periode waarin nogal wat containers met verwarrende middelen in samenwerking met Amerikaanse wijsneuzen stiekem werden doorgelaten om crimineel Nederland in kaart te brengen en waarin die twee steden een belangrijke rol speelden (1).
Overigens is het ook mogelijk dat Fred binnen het kader van een diepgaand onderzoek naar het wel en wee bij Hagemeyer of anderszins daar was gedetacheerd. Is het belangrijk dat Fred al dan niet bij het internationaal opererende handelshuis actief was? Nou, we zijn in het bezit gekomen van een fascinerend dossier over die onderneming en daar kan je zowel euforisch als uiterst somber van worden. Het is maar hoe je in elkaar hangt. Hoort u later meer over. Stay tuned.

(1) Er is iets met die carrière van Fred. Leest u dit eens.

Jacques de Léon
Tja, zou dat de reden zijn dat hij geen staatsraad kon worden? Zoiets gold ook voor de boezemvriend van onze nazi-spion Jaap Kistemaker, nimmer gezuiverd en toch gepromoveerd en professor geworden. Deze boezemvriend promoveerde bij de Haas en niet bij Keesom, zoals zijn zoon beweert. Hij was groot-antisemiet en werd leider van het Studentenfront en verraadde 2 maal het vaderland. Hij had ook nog de eed als reserveofficier afgelegd. Hij kreeg een geringe straf. Tja dat kun je moeilijk professor worden. Niet gehinderd werd hij directeur bij de AKU, eigendom van een zakenvriend van der Adolf Hitler, die 2 vetleren medailles voor de hulp bij de wederopbouw van de Wehrmacht tijdens het interbellum kreeg, en voorzitter van een TNO-commissie. Dat zit helemaal snor want TNO groeide ook als kool in WOII. Dus een gesjoemel in de Rijndelta, waar nimmer het nazi-sediment is weggebaggerd. Pieter Broertjes weet er alles van. Fredje voelt zich wel thuis in dat malafide wereldje.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 juli 2017
Aantal keren bekeken: 1510
Fred en de deals

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch