Fred en de deals (012)

06 februari 2017
Hits: 2279

Wat stond ertegenover? Toen Henk van de Meene tot een deal kwam met de crime fightende OvJ Fred Teeven. Kreeg ie net als Cees Helman een douceurtje buiten het zicht van de blauwe brievenbrigade? Werd ie in dit geval met toestemming van Arthur Docters van Leeuwen (1) gevrijwaard van verdere rechtsvervolging? Fred weet het. Maar hij mag natuurlijk niks zeggen. Beroepsgeheim. Staatsgeheim. Whatever. Waar wist Henk veel van? Van de poen van Johan Verhoek bijvoorbeeld. Maar om daarover eens lekker uit te pakken was naar onze smaak een onsje te link. Gelukkig was er meer. Zo bewoog hij zich namelijk ook in de interstellaire ruimte van avontuurlijk ondernemer Jaap de Bode. Compleet met sterren als Willem Endstra, Tijs Blom, Robbie van de Rhee, Wouter Klaassen, Jacobes van Wijk, Rob Wijnmalen (rip), Johan ter Haak, Victor Boitelle, Ronald Maurits, Roderic Manuel Timoteo etcetera etcetera (2). Daarnaast beleefde hij samen met zijn gabber Hendrik van den Hombergh (rip) ook elders interessante zakelijke avonturen. Een paar daarvan speelden zich af bij het groene beleggingsvehikel Terra Vitalis. Zo zette hij binnen die context een ferme voet tussen de deur bij verzekeringsgigant ASR en de nasleep daarvan is zelfs nu nog merkbaar (3).
Na zijn intermezzo met Fred vestigde hij zich samen met zijn vriendin op de Vossenlaan 47 in Bosch en Duin. Niet ver daarvandaan had Johan Verhoek zich een pied-à-terre verschaft voor hij zich een tijdlang terugtrok in het nabijgelegen woonwagenkampement. Een paar jaar later verhuisde Henk met zijn vriendin naar Brasschaat en liet zijn woning aan de Vossenlaan achter voor een familielid van Desi Bouterse. Hoe is het mogelijk zou je zeggen. In een later stadium kreeg dat lid ineens interesse in een woning aan het eind van voornoemde laan. Het bleef bij interesse, want het perceel raakte bezet door de ex van Klaas Hummel. Zij woonde daar met een architect. Het verhaal gaat, dat deze bouwselontwerper haar op een dag opbelde met de mededeling, dat hij nog even een paar boodschapjes ging doen bij Appie Heijn en dan naar huis kwam. Dat laatste lukte niet. Hij kwam om onverklaarbare reden onder een trein terecht in Den Dolder. In de tussentijd was Henk ook weer verkast. Naar Knokke. Zijn eindstation. Het huis in Brasschaat kwam in handen van Edje Pouw. Voor ons ook al geen onbekende (4). Over een kleurrijk exposé gesproken.
Hoe dit ook zij, als Henk al info heeft verschaft aan Fred dan kon hij putten uit een geweldig aantal dossiers. Maar om van al het geouwehoer af te zijn kan hij ook gewoon een flink bedrag geschokt hebben. Maak je ook geen brokken. Of de ins en outs van deze deal ooit nog boven water komen? Zit er niet in. Tenzij de Tweede Kamer ook een pesthekel krijgt aan Stef Blok. Stay tuned.

(1) Zie voor een vlinderachtig detail in deze kwestie aflevering 572 van de serie Octopussy dd. 12 december 2016.
(2) Zie de serie Octopussy
(3) Zie de serie “Premies en piraten.
(4) Zie aflevering 562 van de serie Octopussy dd. 29 juni 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017
Aantal keren bekeken: 2279
Fred en de deals

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch