Skip to main content

Franse presidentsverkiezingen geen referendum over de oorlog tegen Rusland (001)

09 april 2022

Om te verhinderen dat de Franse presidentsverkiezingen, net als die in Hongarije, een referendum over de proxi-oorlog van de Navo (een van de militaire vehikels van Washington) tegen Rusland zou worden, zijn de belangrijkste kandidaten naast Navo-zetbaas Macron, de ultrarechtse Marine Le Pen en de "ultralinkse" Jean-luc Melenchon, van 'Poetin-begrijpers' omgedraaid tot aanhangers van de Navo-oorlog tegen Rusland.
Dit zelfde proces zagen we in Italiƫ van Lega-leider Salvini en in eigen land Geert Wilders.
Dit gebeurde uiteraard uit puur opportunisme, omdat deze beroepsdraaiers denken met deze opstelling meer kans te maken het van de zittende president Macron te winnen.
De enige die niet gedraaid is, is de eveneens ultrarechtse Eric Zemmour. Maar hij maakte, na een spectaculaire opkomst begin dit jaar, weinig kans meer.
Een referendum over de proxi-oorlog tegen Rusland leidde in Hongarije tot een klinkende overwinning van de Fidesz partij van Victor Orban en dat mocht zich in Frankrijk uiteraard niet herhalen.
Deze draai heeft er inderdaad toe geleid (de publieke opinie in Frankrijk is door de gelijkgeschakelde media in Frankrijk, na het verbieden van de RT-France, bijna net zo hysterisch als in Nederland) dat beide draaiers in de peilingen, tot dan aangevoerd door Macron, omhoog schoten.
De verwachting is dat na de eerste ronde zondag aaanstaande, net als in 2017, de tweede ronde tussen Macron en Le Pen zal gaan.
Met dat verschil dat deze keer Le Pen, volgens de peilingen, in de tweede ronde favoriet zal zijn.
Zo zou, dankzij de proxi-oorlog tegen Rusland, nu in land nummer twee van de EU, zomaar voor de eerste keer ultrarechts aan de macht kunnen komen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2022
Franse presidentsverkiezingen geen referendum over de oorlog tegen Rusland