Skenes vanachter de coulissen (037)

woensdag 5 december-2007
Wonderen bestaan. En dan hebben we het niet over de schimmel Amerigo die de Prix d'Amerique heeft gewonnen met Sinterklaas op de sulky, maar over de verassende wending in de wedstrijd juridisch touwtrekken tussen de gebroeders Skene en hun voormalig directeur Europese Marketing, Fred Saueressig. Een wedstrijd die al in 1992 van start ging.
In september had Fred de koningen van de audio-sex voor de kadi getrokken wegens een gevalletje meineed. Maar omdat het gedreutel al zo lang had geduurd besloot de betrokken kadi de zaak niet ontvankelijk te verklaren. Het OM besloot daarna dat een hogerberoepje zinloos was. Fred gaf de pijp aan ene Maarten. De Skeenies staken de vlag uit. Die klootzak waren ze kwijt.
Maar wat geschiedde? Een vriend van Fred kreeg niet zo lang geleden een hijgend telefoontje. Van de Skeenies. Of hij een boodschap aan Fred wilde overbrengen. Hun claim in Zwitserland had critical mass bereikt en ze hadden de handtekening van Fred nodig om de daaraan verbonden poen binnen te trekken. Boden ze 650.000 euro voor. Fred vermoedde een geintje en hield zich stil. Wat bleek? De Zwitserse staat had ten lange leste de meloenenzaak verloren waarvoor Fred aansprakelijk werd gesteld door de handtekening die hij namens de onderneming Teleholding van de Skenes had gezet op Koninginnedag 1992 (1). Samen met onderzoeksrechter Mark Ziegler, verzamelde 06-lijnen advocaat Felix Kubli en president van Teleholding Zwitserland Beat Johler. Zowel Mark als Felix zijn onderweg in een kruipruimte beland.
Respectievelijk wegens ambts- cq. machtsmisbuik en wegens fraude cq. meineed. En Beat is inmiddels met de Philiadelphia-express naar hoger sferen verhuisd. Ergo, dit supertrio is onbruikbaar geworden voor de verdere financiele afwikkeling van de zaak. Blijft over: Fred.
Omdat de Zwitserse staat in 1992 onrechtmatig heeft gehandeld mag ze de 80 meloenen die ze in 1992 in de vriezer heeft gedeponeerd terugstorten op de rekeningen van de rechtmatige eigenaren. Nou ja, 80 meloenen. Die zijn in de loop van de tijd uitgegroeid tot pakembeet 180 meloenen. Waarvan een grove 100 meloenen naar Nederland terugmoeten. Plotseling ziet de nabije toekomst van de Skenes er weer heel wat fruitiger uit. Ware het niet, dat de medewerking van Fred nodig is om tot een soepele gang van zaken te komen. Maar in tegenstelling tot Amerigo staat die niet te trappelen. Kan dus opnieuw nog heel leuk worden. Stay tuned.

1. Zie aflevering 8 van deze serie dd. 22 juni 2005 op de followup-site.

Skenes vanachter de coulissen

  • Hits: 331
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch