Skip to main content

Fosforisch

03 november 2015

Het moet u opgevallen zijn. Wij hebben nogal eens onze blaas geleegd in de schoenen van Monsanto. Een Amerikaanse multinational met een DNA waaruit de gewetenscellen volledig zijn verwijderd. Zo was het bedrijf ooit betrokken bij de ontwikkeling van de atoombom, waarmee onze bondgenoten aan het eind van WO II in Hiroshima en Nagasaki lieten zien hoe we ons de hel moesten voorstellen. Later mochten de Vietnamezen genieten van een nieuw snufje uit de Monsantokeuken: Agent Orange. Een ontbladeringsmiddel dat ook bij mensen alleraardigste effecten teweeg bracht. Je bleek er prostaatkanker van te kunnen krijgen, of – ook heel fijn – lymfklierkanker, longkanker, malheur aan je zenuwstelsel, chlooracné en babietjes met een open ruggetje. Kan je zeggen dat Monsanto niet verantwoordelijk was voor het uitstrooien van die rotzooi, maar de gifmengers hadden wel een exclusief samenwerkingsverband met de Amerikaanse overheid. Verder produceerden ze nog een stel lieflijke pcb's en het smakelijke conserveringsmiddel “Etoxiquine”, dat ervoor zorgde dat je hond, kat, kanarie en andere aangeschafte huisgenoten zachtjes de pijp uitgingen. Weer eens wat anders dan een stukkie worst met een vishaakie.
Ook heel vertrouwenwekkend was de produktie van Posilac. Dat spuit je in de reet van een koe om de melkproductie op te vijzelen. Kregen Bella 87 en haar familie wel ontstekingen aan de uiers van en er kwamen geen kalfjes meer. Maar wtf, waar gelact wordt vallen spaanders. Aan de kant van de consument trouwens ook. Er deden zich bij sommige driepinters wat kankergevalletjes voor en bij anderen kon je een container met antibiotica naar binnen schuiven, ze werkten niet meer. Vergif? Roept u maar. Aspartaam! Wat zegt u? Aspartaam! Heel goed. Heeft Monsanto ook in de aanbieding. Kan je een hele stoet kwalen van krijgen. Teveel om hier op te noemen. Goegelen wil wel eens helpen en het is niet giftig. Zou je zeggen dat het voorafgaande voldoende moet zijn om de waarde van de Monsanto-aandelen tot onder de gezondheidsgrens te laten dalen. Nee dus. Pas het genetisch gerotzooi met landbouwzaden zette de gifkikkers definitief op de kaart en was de aanleiding tot massaal verzet.
Wij gaan ervan uit, dat veel luitjes uit onze lezerskring dit allemaal al hadden opgeslagen op hun interne harde schijf. Maar er was een aanleiding om de shit nog eens achter elkaar te zetten. Monsanto blijkt namelijk al tientallen jaren de enige Amerikaanse producent te zijn van witte fosfor. Lekker makkelijk in bomvorm. Kan je wat zien als je de vijand met een nachtelijk bezoekje wil vereren. Die bommen worden exclusief in elkaar gehangen door de Israëlische firma ICL Performance Products, een dochter van Israel Chemicals Limited. Wat het met je doet als je per ongeluk wat van die afgeschoten fosfor op je pannetje krijgt? Dan moet je met een noodgang naar een brandwondencentrum. Of nog erger: je ontmoet Magere Hein, de CEO van Monsanto, die via Oekraïne bezig is om stiekem Europa te veroveren. À vous, Bruxelles. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 november 2015