Skip to main content

Octopussy (368)

Hits: 549

dinsdag 4 maart-2008
Al vaker gezegd: onze lezers zijn om in te lijsten. Zo werden wij naar aanleiding van de vorige aflevering erop gewezen dat ING Real Estate met kopman Jan Doets indertijd het Kurhaus heeft verkocht aan Wefora BV. Was een Zwitserse onderneming die ooit had toebehoord aan Willem Endstra en blijkbaar was overgenomen door Benedikt Hoess en zijn glasbak. En zoals wij gisteren al meldden netjes was ondergebracht bij Peter A. Iten aan de Neugasse 4 in Zug. Kennelijk een uiterst populair adres waar dus heul toevallig ook Anita Schuts langskwam om haar pakketje Museum Vastgoed over te dragen aan Rigi Invest.
Is volgens Klaas Hummel, groot Museum-aandeelhouder, een puur Zwitserse club. Maar wij hoorden in de wandelgangen iets anders en wendden ons per vliegende mail tot Petertje A. Iten. Daarin vroegen we hem of " ... a certain drs. Maria Gabrielle Kale is known to you [Iten, red.] as (co-)director or administrator of Rigi Invest Holding AG. A company which chose it's domicile in your office on the address Neugasse 4 in Zug".
Voor de leken onder u: Maria Gabrielle is Hummel's levensgezellin en zou naar verluidt over tien procent van Rigi's aandelenkapitaal beschikken. En via die U-bocht zou Klaas dus toch recht op een meerderheidspakket Museum Vastgoed zijn aangesjeesd. Ware het niet, dat een kadi daar vooralsnog een stokje voor heeft gestoken. Nee, we hebben nog geen antwoord uit Zug. Maar zodra dat binnen is hoort u van ons. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen