Ebolalalalala (003)

02 april 2017
Hits: 470

donderdag 7 augustus-2014
Nee, nee. Nog niet juichen. Mag niet van Barack O. en Ab Osterhaus. Maar we kunnen misschien heul voorzichtig een bloemetje laten bezorgen bij Mapp Biopharmaceutical. Grutters van die firma hebben zMappTM ontwikkeld en dat lijkt te helpen tegen Ebola. Mazzeltje voor de Amerikaanse ebolabestrijders Kent Brantly en Nancy Writebol, die in Monrovia zelf bezoek kregen van het virus. Net op tijd kregen ze het nog experimentele zMapp toegediend. Hoewel, mazzeltje. Ze waren allebei blank en hadden iets met God. Kent was daar namelijk werkzaam voor de Gristelijke organisatie Samaritan's Purse en Nancy voor Service in Mission en dat scheelt een slok op een flesje chocomel.
Overigens kwam die uitbraak van ebola niet helemaal onverwachts uit de lucht vallen. Al in 2006 zwierf de ziekte rond in Sierra Leone. Dat weten we omdat een flink ploegje onderzoekers van de US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) daar bezig was met het doen van “diagnostic tests”. Ze werden daarbij ondersteund door Armed Forces Health Surveillance Center-Global Emerging Infections Surveillance and Response Team, het Department of Defense Joint Program Executive Office-Critical Reagents Program, The Defense Threat Reduction Agency (DTRA) Cooperative Biological Engagement Program en de DTRA Joint Science and Technology Office. Een flinke bek vol, maar dan heb je ook wat.
Naast al dat militaire machtsvertoon deed ook nog een NGO een duit in het bloedzakje: Metabiota Inc. Maar het lijkt wel een besmettelijke ziekte, die NGO heeft in zijn midden een plekje ingeruimd voor admiraal Gary Roughhead, voormalig bevelhebber van de Amerikaanse vloot. Verder telt Metabiota onder zijn partners het Department of State, Biological Engagement Program en het Department of Defense, Defense Threat Reduction Agency. Het lijkt wel oorlog.
Terug naar Mapp Biopharmaceutical en de bloemen. De biogrutters blijken nauw te hebben samengewerkt met een paar Canadese organisaties en het Amerikaanse LeafBio. En waarmee is Leafbio geassocieerd? Met USAMRIID. En wat liet USAMRIID in augustus 2013 weten? Dat een biogruttersteam een middel had gevonden tegen ebola, dat apen voor 100 procent weer op de been hielp. Tenminste, als ze binnen een uur een spuit kregen met dat spul. Tweederde van de voorraad apen bleef in leven als ze binnen 48 uur die behandeling kregen. Het middeltje werd toen nog MB-
003 genoemd en in de vriezer geduwd. In afwachting van een goddelijke ingreep of een initiatief van USAMRIID. Of een combinatie daarvan. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 470
Ebolalalalala

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch