Skip to main content

2.dh5-festival in denbosch

Hits: 343

zaterdag 15 november-2008
Het programma van het 2.dh5-festival is zo goed als af, al kunnen we sommige verrassende ontwikkelingen gelukkig niet uitsluiten. Het festival is van 21-23 november in Den Bosch

Op de website is over elke workshop en evenement afzonderlijk meer te lezen. Bovendien vind je daar een Engelstalige uitleg, posters, flyers, verslagen van vorige festivals en praktische info.

Een kort overzicht: We beginnen vrijdagavond, vanaf 18 uur is "Knoflook" open met eten, gevolgd door een avond die vermaak en opruiende info beoogt te combineren. U krijgt een paar filmpjes te zien met de drie wonderbaarlijkste ontsnappingen aan de politie, een verslag van de blokkade van Keulen (althans het extreemrechts anti-Islam-congres aldaar) en een terugblik naar de Shell-acties van de jaren tachtig. De avond mondt uit in een kwiss over de revolutie in Nederland/Den Bosch.

Zaterdag en zondag zijn er vele workshops in Wijkcentrum Boschveld (net als Knoflook nabij het station). Des avonds is er een combi van diner, info en feest in "De Dolle Tol".

Zondag eindigt de serie workshops met een sessie "(anti-)kapitalisme voor beginners", daarbij wordt informatie gegeven over de achtergrond van de economische crisis en wat ons nog te wachten staat, maar het is ook een plek om naar voren te komen met plannen over wat we met de crisis aanmoeten.

Het programma eindigt zondagavond in Knoflook met (exclusief!) fragmenten uit de dada-film naar het script van Paul van Ostaijen "Bankroet Jazz" en de hoofdfilm Lucio, een documentaire over de "anarchist, meestervervalser, maar vooral metselaar" Lucio Urtubia die de grootste banken op aarde te grazen heeft genomen om er de revolutie mee te financieren, en er zelf geen cent aan over wilde houden.

Het programma op zaterdag begint om 11 uur en er zijn workshops over het organiseren van alternatieven voor wonen, werken en leven; transition towns; over de komende protesten tegen de NAVO-top in april en de Europese veiligheidssystemen; over de 'geparalyseerde arbeidersklasse' en doorlopend zijn er (ook op zondag) sessies van Loesje die 25 jaar bestaat, over Bossche guerilla-kunst en kun je buttons maken en leren hoe je machines kunt slopen (en bouwen).

De serie workshops op zondag begint om 10.00 uur met een voorstelling over tactische media en de esthetiek van het verzet door dj Podinsky uit Berlijn. Daarna zijn er workshops over queer activisme; twee workshops over migrantenstrijd (een over zelforganisaties in Nederland en welke steun die van activisten verlangen, en een over de ontwikkelingen in Belgie); over 'modern syndicalisme', open source en ander mainstreamcommunisme, en de workshop "blokkeren kun je leren". Het eindigt dus met de collectieve sessie "antikapitalisme voor beginners".

Gedurende het hele festival wordt er heel lekker eten geserveerd, er kunnen eventueel slaapplaatsen verzorgd worden (als je slaapzak en matje meeneemt, wel even van tevoren opgeven) en er is ook mogelijkheid om de zorg voor je kinderen door het festival (idem, dus liefst even opgeven, zie website) te laten dragen.

Verder verwijzen we naar de (zucht) website 2dh5.nl en hopen we iedereen die dit leest daar aan te treffen en mag u dit uiteraard naar al uw bekenden doorsturen. Want we gaan er -ondanks het spektakel op de beurs- van uit dat dit systeem niet vanzelf in elkaar zakt, laat staan dat er dan automatisch wat beters voor in de plaats komt, maar dat we moeten organiseren en samenscholen om er wat van te maken. (gegroet, 2.dh5-crew)

Klik hier om uw reactie toe te voegen