Skip to main content

Groetjes uit Tripoli (001)

28 februari 2017

dinsdag 20 december-2011
Dit is geinig. Nadat Khadaffi erin was getuind bij de Mushroom Split van de onder regie van Langleysmurfen opererende Zwitserse familie Tinner (1) en alle ernstige ambities om het westen op zijn kloten te geven onder het zand had geschoffeld, werd hij van de ene op de andere dag fähig voor alle westerse salons. En werden zijn Libische tegenstanders opgejaagd door Khadaffi's nieuwe Amerikaanse en Britse vrienden.
Twee van die tegenstanders zaten in 2003 in Maleisië. Maar ze vonden daar het klimaat niet je dat of wilden ook eens graag de Big Ben van dichtbij zien. Hoe dan ook, ze zagen wel wat in een asielplekje in Engeland. Nou, kom dan maar zeiden ze in Londen en ze stapten met een warm gevoel aan boord van een bluebird van Boeing richting de white cliffs of Dover.
Maar een seintje van MI6 aan hun CIA-broeders was voldoende om ze bij een tussenlanding in Bangkok uit het vliegtuig te laten peuteren. En daar begon de nachtmerrie van Abdul Hakim Belhaj en Sami al-Saadi. Ze kregen in Thailand meteen een volbloed Barbi-behandeling. Want ze waren gore terroristen en aanhangers van Captain Caveman. Gelul natuurlijk, maar je kan ze moeilijk bewateren of onder stroom zetten, omdat ze het roer bij Ajax wilden omgooien.
Na een tijdje kregen de Thaise fysiotherapeuten en de Amerikaanse secretsmurfen er tabak van en stuurden Abdul en Sami voor verdere behandeling naar Tripoli. Wat daar met ze gebeurde moge helder zijn. Waarom ze geen enkeltje naar de bovenste etage kregen is minder helder. Misschien wilde Khadaffi laten zien hoe humaan hij met politieke gevangenen omsprong. In ieder geval overleefden de twee dissidenten hun gevangenschap en werden na de machtsovername de militaire baasjes van datzelfde Tripoli. In die hoedanigheid vonden ze de nodige paperassen over zichzelf. Ook over de rol die MI6 had gespeeld bij hun arrestatie en het feestje daarna. Abdul en Sami hebben nu een Londense beffirma de opdracht gegeven een strafklacht in te stellen tegen de Britse regering i.c. Tony Blair en zijn slippendragers. Nee, niet in Den Haag. Daar zijn ze helemaal kansloos en dat weten ze. Geinig allemaal? Hartstikke geinig.

1. Zie "Hop Suisse" dd. 14 december 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
groetjes uit Tripoli