Ali Baba in Syrië

05 april 2017
Hits: 262

vrijdag 27 juni-2014
Dat ISIS toch. Afgeschilderd als Soenitische koppensnellers, terroristische organisatie, kalifaatpropagandisten etcetera etcetera. Allemaal waar misschien, maar hoe en door wie ze zo voortreffelijk zijn geïnstrueerd en bewapend voor de huidige Blitzkrieg is nog niet helemaal duidelijk. Hoewel. Uiteraard kost zo'n onderneming een hele kluit poen. Voor niks gaat de zon op. Ook in het morgenland. Waar halen ze die poen vandaan? Er zijn berichten over sponsoring uit het zo democratisch ingerichte Saudi-Arabië en een paar aanpalende zandbakken. En uiteraard uit de USSA in verband met het brengen van de sharia-lente in Syrië en het ten val brengen van haar ondemocratische leider. Die poenbronnen schijnen recentelijk wat te zijn drooggevallen en dan wordt zo'n jihad toch een moeizame zaak (1). Vandaar dat ze nu zijn overgegaan tot het strippen van bijvoorbeeld het door Alexander de Grote gestichte Syrische stadje Apamea. Alle antiquiteiten die daar waren te vinden zijn inmiddels de duistere internationale markt opgeramd. Overigens waren de ISIS-boys daarbij niet de eersten. In 2011 was dat leeghalen van Syrische archeologische vindplaatsen al gestart en toen was de momenteel zo professioneel opererende organisatie nog actief in de Jupiler-divisie.
Opvallend overigens, dat de jihadjememaars in Syrië wat Alexander de Grote betreft ook in de voetsporen treden van hun geloofsgenoten in Libië. Die haalden namelijk in mei 2011 de “schat van Benghazi” weg uit de kluizen van de National Commercial Bank. Voor het grootste gedeelte bestaande uit kostbaarheden uit de tijd van good old Alexander (2). Goed voorbeeld doet goed volgen zou je zeggen. Stay tuned.

(1) Om de jihad in Nederland een beetje te populariseren hebben ze Gerard Joling ingehuurd om bij een reclameboodschap van SIXT elke keer keihard “Jihad” te roepen. Of dat ook al de nodige poen heeft gegenegeerd is nog niet naar buiten gebracht.
(2) Zie de kleine serie “Ali Baba in Lybië” uit datzelfde jaar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 262

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch