Hollands glorie (001)

woensdag 9 november-2005
Er is momenteel heel wat gezever binnen de NATO over de rol die het ijzerwinkelpersoneel van Jaap de Hoep Sjeffer moet spelen in Afghanistan. Neem nou onze eigen jongens en meisjes van Henk Kruisraket. Die zitten in het zuiden en moeten daar conform de opdracht alleen maar de vrede handhaven. Net als indertijd in Srebrenica. Maar wat nou als ze tijdens een patrouille tegen een plukje Talibandoleros opblunderen, die bij een schiettent een paar geweren achterover hebben gedrukt? Moet je die meteen te lijf gaan à la de Amerikanskis of grijp je naar de waterpijp om de adat in ere te houden? Vooralsnog zou je zeggen het laatste, maar denk erom dat er tussen onze ijzervreters genoeg luitjes zitten die graag meteen een paar fosforbommen tussen die baarden zouden willen gooien. Geen expertise?
Volgens een trouwe lezer zouden bij het Amerikaanse bloedbad in Fallujah ook Nederlandse special forces actief zijn geweest. Het mag niet, maar het werkt wel. Een bericht over die illegale werkzaamheden zou op een onbewaakt ogenblik op de site van het korps commandotroepen hebben gestaan. Maar er als een dumdumkogel zijn afgehaald toen men besefte dat er naast de pot was gepist.
Er is ook nog wat aanvullend bewijs voor de illegale Nederlandse activiteiten in Fallujah. In het programma van Argos dd. 14 mei 2004 kwam aan de orde dat er bij het vuurwerk Mercedes-jeeps waren waargenomen. Daar hobbelen maar twee afdelingen van de special forces in rond: de Duitse en de Nederlandse. Vastgesteld is dat het de Duitsers niet waren. Ergo: het waren de Nederlandse houwdegens. Voorzichtige Kamervraagjes aan Henk Kruisraket? Zoiets van: waren onze specialisten betrokken bij het fosfor- en napalmfeest in Fallujah waarbij honderden burgers hun ultieme vuurdoop meemaakten? Iets voor Bert Koenders misschien? De Irak-expert?

Hollands glorie

  • Hits: 256
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch