Skip to main content

Sportief leed (007)

24 maart 2017

donderdag 14 februari-2013
One down, next to go. Want als het om het niet betalen van meloenen en het voeren van ellenlange juridische procedures gaat is de inmiddels veroordeelde en voortvluchtige Robert van de Rhee niet de enige schavuit bij ons achter het helmgras. De familie Hiensch kan er ook wat van. En was Robbedoes nog een loner, zo niet de Hienschjes. Die spelen als ze denken dat het nodig is een gezellig potje powerplay met hun trawanten.
Stel, je verdient je pain, vin en boursin met het handig in mekaar zetten van websites. Op een dag geeft je debiel of je vingerapparatuur teken van leven en je krijgt ene Xenia Tweehuijzen aan je oor cq. voor je neus. Die zit verlegen om een webbouwer voor haar social mediafirma Cosquare. Of je op korte termijn effies met haar wil babbelen in een of ander etablissement. Het zijn barre tijden, dus graag.
Op naar de babbel. Xenia blijkt niet in haar uppie te zijn. Haar partner Duco Hiensch snorkelt met zijn vader wat rond in Monaco, dus heeft zij ter ondersteuning een paar andere redelijk netjes uitziende heren meegenomen. Onder wie haar vader Evert. Weet je veel wie Evert is. En wtf, het gaat om de deal (1). Die komt tot stand en je gaat aan de slag. De eerste weken een leuk hogedrukgebied. Je eerste factuurtjes worden netjes betaald. En wat denk je wat? De deal wordt verruimd. Keurig op schrift, met de verzekering dat de financiers (de Hienschjes) er volledig achter staan. Jij blij.
Na weken en weken van intensieve arbeid maakt het hogedrukgebied plaats voor een lage variant. Xenia en Ducootje blijken plotseling niet tevreden te zijn met je werk en gaan op de Saptoer. Jij minder blij. Je probeert je poen binnen te trekken. Noppes. En als je errug aandringt maak je kans op een tweede ontmoeting met pappa Evert, van wiens indrukwekkende reputatie je inmiddels op de hoogte bent. Kan je twee dingen doen. Of je laat het zitten, omdat je liever niet met somber ongerief wordt geconfronteerd. Of je gooit de boel voor de kadi.
We laten je even alleen met je dilemma. Volgende keer meer. Stay tuned.

(1) Voor Evert verwijzen wij met omfloerst enthousiasme naar de serie Transparant in de rubriek Vervolgverhalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Sportief leed