De Joego-connectie (002)

26 maart 2017
Hits: 436

dinsdag 11 april-2006
Toch nog even terugkomen op het kleine koude front dat is ontstaan in Belgrado, nadat Fred Teeven zijn knuffelbeer Jotcha afstond aan een Servische collega. In onze vorige bijdrage dd. 28 maart tekenden wij al de contouren van een sluimerend conflict, dat zonder twijfel binnen een mum, maximaal twee mummen critical mass zal bereiken als de voormalige parel in Teeven’s speelgoedkast binnenkort van de ketting wordt gehaald. Het belangenconflict tussen Marco Milosevic en Sreten Jocic in Bulgarije, een belangrijk doorvoerland van alleraardigste snuisterijen als hero, hash, wapentuig, sigaretten, dames, koters, auto’s etcetera.
Maar er is wat dat betreft nog een interessante factor. Marco’s clubje had zich namelijk naar verluidt eveneens verbonden met de inmiddels wegens een paar vermeende gevalletjes afpersing alweer een paar maandjes achter het gaas verblijvende Willem Holleeder. Als bewijs daarvan moge het dure appartementencomplex dienen, dat in Belgrado is verrezen op een lapje grond dat de familie Milosevic had verkregen toen Slobo nog vrij rondliep en nog geen tekenen vertoonde van lepra of andere enge ziektes.
Willem zou daar wat spaarcentjes in hebben gestopt, omdat een stel speelhallen in de Amsterdamse Molensteeg of een paar roze avondwinkels in Alkmaar best leuke beleggingen zijn, maar voor je het weet komt een vertegenwoordiger van de firma Fiscus voorbij en legt beslag op het hele zootje.
Nou was als we goed zijn ingelicht Willem al geen vriend van Jotcha, maar mocht inderdaad blijken dat de “stille vennoot” van Brammetje Moszkowicz (1) zijn neus ook nog in Belgrado boven het maaiveld heeft gestoken dan is de raznici gaar. Vol verwachting klopt dus ons hart.
Want wees eerlijk, wat is Chicago aan de Amstel nou zonder af en toe een frisse dooie? Stay tuned.

1. Om even te laten zien hoe de verhoudingen liggen: De Telegrof beschikt over een foto waarop Willem Holleeder zijn medefirmant Moszkowicz stevig bij de keel heeft. Nooit gepubliceerd. Is dat raar of is dat raar?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 436
De Joego-connectie

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch