Antillen vice versa (026)

25 februari 2017
Hits: 530

zondag 20 oktober-2013
Was wel een tikkie en hij zag hem niet komen. Chris van Assendelft van Wijck. De Belgische wetgeving zat iets anders in mekaar dan ie dacht en dus ging ie vandeweek vijf tellen down. Wegens een uitgesproken persoonlijk faillissement. Een uitspraak waarop nog wel het nodige is af te dingen, maar laten we niet voor de muziek uit hollen.
De opvallendste reactie kwam van Woutje van Loon en notabene: hij liep wel degelijk voor de muziek uit. Een dag voordat Van Assendelft van Wijck wist wat er aan de hand was schreef Woutje hem al deze mail, verzonden via het adres van zijn kompaan dr. Konrad Lang. Komt ie:

"Hallo Chris, volgens mij heb je je hand overspeeld en heeft je “bad karma” ervoor gezorgd dat je nu alles kwijt gaat raken. Terecht, vind je zelf ook niet? Jij hebt vanzelfsprekend een andere mening. Wij niet!! Ik wil al mijn spullen terug. Alles wat je gestolen hebt. En schadevergoeding haal ik wel bij de curator ! Je verdient dit van harte! Ik verwacht dat je dit mailtje pas veel later zult lezen. Succes met je vooronderzoek. Neem gerust een extra been mee. Heb je nodig. Vergeet nooit dat mijn hand heel ver rijkt, zelfs waar je je veilig waant. Best regards, W.“

Ook wij bij KM kregen een vrolijke uitschijter van de kennelijk fors over zijn toeren geraakte Woutje. Komt ie:

"Dat jullie je zo om de tuin hebben laten leiden, beste rioolratten, dat siert jullie! Chris van Assendelft van Wijck (jullie snoepje van de maand) is vandaag in België privé en zakelijk failliet”.

Die Woutje. Kennelijk totaal vergeten hoe hij door zijn “bad karma” als een van de kwalijke hoofdfiguren in onze serie “Letselschade” terecht is gekomen. Daarom beschouwen wij de term rioolratten maar als een eretitel. En dat we ons om de tuin hebben laten leiden valt zeer te bezien. Wij hebben in het verleden al vaker partij gekozen voor mensen die door overheden, pers of anderszins zwaar in de tang werden genomen en uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwamen. Geblutst, dat wel, maar toch.
Opvallend stil was het van de zijde van de “Den Haag groep”. Tenzij ze zich verscholen hebben achter allerlei schuilnamen. Terecht, om in de woorden van Woutje te blijven. Neem nou vriend Nipshagen, de Gepetto van dit hele gebeuren. De man ook die naar eigen zeggen in juli 1993 at gunpoint 10 meloen piek inleverde bij Chris van Assendelft van Wijck en daarvan aangifte zou hebben gedaan bij de Amsterdamse smurfemarij aan de Van Leijenberghlaan. Zou u nog zaken willen doen met iemand die een gun op uw kruintje zet? Nee, wij ook niet. Maar good old Nipsie wel (1). Nog gekker: zes weken na dit kruintjesincident was Leo getuige bij het huwelijk van Van Assendelft van Wijck met Towie Westhof. Nou u weer en dan wij weer. Waar lijkt dan in dat licht de aangifte op die Nipsie op 30 mei 2012 (opnieuw?!) deed op de Van Leijenberghlaan? Juist. Op een valse aangifte. Maar er is meer. Dat ie de Amsterdamse stenenstapelaar Peter Meyer met een financieel gat van ruim 2 meloen liet zitten hebben we al eens in de etalage geslingerd (2). De droevige gebeurtenissen rond bijvoorbeeld de meubelfirma's W2B en de Hong Kong and Sjanghai Leather Company zitten nog in de pijplijn. Zoals we al eerder boerden: dit wordt een serie om nooit te vergeten. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 13 dd. 5 september 2013
(2) Zie aflevering 19 dd. 20 september 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 530
Antillen vice versa

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch