Shoppen (005)

04 april 2017
Hits: 661

maandag 30 september-2013
Zie je wel. Geen centje pijn. Net als bij dat gevalletje van de Twin Towers: de verzekering is er goed voor. Als ze netjes hun premie hebben betaald hoeven Frank Howy (1) en zakengap Alex Trajtenberg niet bang te zijn, dat ze zelf moeten opdraaien voor de schade aan hun winkelcentrum in Nairobi. Die schade had overigens wel een onsje minder kunnen zijn als de toegeschoten dappere handhavers de boel niet in de hens hadden gestoken. Maar dat was natuurlijk wel nodig om zo veel mogelijk forensisch materiaal te vernietigen.
Hoe het met de Witte Weduwe en haar manschappen gaat? Goed, dank u. Ze hebben geheel volgens de planning het pandemonium verlaten via de onbewaakte tunnel naar het winkelcentrum van de buren. Zitten nu in safe houses. Even kijken of ze misschien verder nog bruikbaar zijn. Zo niet, dan ruimen we ze op.
O, btw, de boel was niet alleen verzekerd tegen het normale onheil, maar ook specifiek tegen polletiek geweld. En laten terroristische kunstjes daar nou ook onder vallen. Jawel. Nou is het alleen nog maar de vraag wie er buiten die vrij simpele financiƫle strapatsen baat had bij deze bloederige ongein. Werd de Keniaanse regering wat al te dikke mik met de Chinese concurrentie in oostelijk Afrika en moest er even geshowed worden dat wij in het westen daar niet van gediend zijn? Of zijn we van de pot gerukt? Wie het weet mag het lekken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 24 september 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Aantal keren bekeken: 661

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch