Skip to main content

Femke Halsema (002)

16 augustus 2018

In Amsterdam leren ze het nooit. Bij de brandweer vreten ze er oud krentebrood bij het leven en dreigen iemand van buiten die de ramen open komt zetten van de A8 te rijden. Witte heteromannen die de brandspuit als een penis bedienen, wat doe je daarmee als stadsbestuur? Bingo, je kijkt naar hoe ze het oplossen in andere grotere steden zoals Berlijn en Londen. En je voert per decreet positieve discriminatie in.
Maar in Amsterdam is per decreet -lees: na drie geheime stemmingen tussen de slechtste kandidaten- de vertrutting, zoals kraker Theo het verschijnsel ooit terecht noemde, geïnstalleerd. Tut Hola Halsema heeft zo snel ze maar kon de verantwoording die zij als hoofd van politie en brandweer gekregen heeft ingeleverd bij een witte heteroman, de ijzervreter Peter van Uhm. Een ex-generaal als probleemvergruizer van de brandweer! In het duits en engels vinden ze geen woorden voor zoiets...
Nu is het wachten op wie de macht zullen gaan overnemen bij de hoofdstedelijke politie en in de Stopera. Om met het laatste te beginnen: zagen wij bij de inauguratie van het meisje niet ook Edje van Thijn zitten? De man die tenminste wegens doodslag maar eigenlijk wegens moord met voorbedachte rade op Hans Kok een flink aantal jaren in de cel had moeten zitten en natuurlijk nooit never meer uitgenodigd moeten zijn op kleffe recepties? Is het sociaal fascisme zoals de sociaaldemocratie eigenlijk heet wel dood? Of is het groen fascisme zoals we de sekte van Jezus Klaver moeten noemen gewoon het nieuwe jasje van de witte heterobestuurders met een roos in de vuist?
Ja, wie zou er bij Femke achter in het fietsenschuurtje klaarstaan om de opvolger van Adje Smit te worden aan de Marnixstraat? Wordt dje puinruimer bij de politie uit het Umfelt van Van Uhm gehaald, wat wel zo gemakkelijk en goedkoop is? Eric O., de vermetele moordenaar in een pakkie die er in Irak mee weg kwam?  Of die drugs- en wapenhandelaar die 'onze' grootste oorlogsheld is sinds Piet Hein en in de Telegraaf over allerlei geheime missies in alweer Irak of Afganistan mag vertellen?
Nog eens: het probleem van Amsterdam is het probleem van elke grotere stad. Ze trekt geld aan en ze drukt mensen weg. Dat geld is veel te vaak louche geld. En die mensen zijn veel te vaak de mensen die niet die recepties aflopen. Van Thijn lheeft indertijd niet alleen Kok omgebracht maar ook het massatoerisme en de zware criminaliteit aangetrokken. De kraakbeweging had een afdoende oplossing voor die toeristen: die stond gewoon op de bruggen spuug en soms wat zwaarders op die rondvaartboten te keilen. Wel zo gemakkelijk en reuzegoedkoop. En die saboteerde ook afdoende Van Thijns poging om het penosegeld van de Olympische beweging de stad in te krijgen.
De kraakbeweging is de stad uitgewerkt, en de rolkoffers en Holleeders hebben er vrij spel. In de Jan Evertsenstraat is het 's nachts op meerdere plaatsen raak. De mensen die er nog twee nachten achter elkaar wonen, krijgen bovenop alle rotzooi en angst ook nog es Halsema op bezoek. Ze moeten wel. Indien ze dat weigeren zal onze Femke er een egotrip van maken, zoals Van Thijn destijds in de Staatsliedenbuurt. Zware misdaad en overlast van toeristen bestrijden? Halsema zal een boerkaverbod gaan bepleiten. En Ad Smit eerherstel geven... (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 augustus 2018
Femke Halsema