Residentieel (001)

07 april 2017
Hits: 344

donderdag 24 februari-2011
Gealarmeerde lezers tellen voor twee. Van een van hen kregen we de benauwde vraag of de meneer Koole, die zich presenteert als de initiatiefnemer van de bouw van het residentiƫle cruisepaleis The Monaco dezelfde was als de ir. die bij ons indertijd de kolommen onveilig maakte in Fecundo-verband. Samen met onderandere die van Dirruk Scheringa stond de naam van de betrokken lezer namelijk in Koole's mailinglist, die werd gebruikt om potentiƫle klanten over de brug te trekken en hij betwijfelde of ie dat leuk moest vinden (1). Daarnaast wees hij op een kort item in een van de vorige week vertoonde Edities NL van RTL 4. Daarin stortten een paar talking heads hun enthousiasme uit over het drijvende project van Koole's onvindbare Building Investment Group.
Het zou gaan om een schuit van 258 meter met twaalf dekken en over 2/3 ervan een atrium met een shopping centre, horecatenten, zwembaden en ander geneugten des levens. Je kan een van de 400 suites tegen een bedragje van tussen de half meloen en 2,75 meloen aanschaffen en als je effe tijd hebt je luxe laten rondzeulen langs alle exotische oorden die op deze aardkloot voorhanden zijn. Heb je geen tijd, dan kan je je zeewaardige bedoening natuurlijk ook verhuren.
De bouw van het drijvende monster zou onder supervisie staan van Inec aka International Naval Engineering Consultants BV in Poortugaal, tussen de Beerenplaat en de Waalhaven. We voelden aan ons ochtendwater, dat deze B. Koole uit het Vlaamse Brasschaat dezelfde moest zijn als onze vermaarde ingenieur. Maar om elk risico uit te sluiten gooiden wij er een mailtje tegenaan in de richting van Inec. Komt ie:

"L.S.,
Wij zouden graag van u willen vernemen of het Monaco-project, dat maart vorig jaar werd gepresenteerd, nog steeds op koers ligt. Bij onze lezers bestaat namelijk het vermoeden, dat het om een luchtschip gaat uit de koker van ir. B. Koole, die onze kolommen ooit de nodige schrille tonen heeft voortgebracht in verband met de investeringsonderneming Fecundo.
Onze vraag luidt of u daarvan inmiddels op de hoogte bent en uw conclusies heeft getrokken of dat uw opdrachtgever de zeldzame pech heeft dezelfde naam te voeren als "onze" Bas Koole
".

Kijken of we gepraaid worden.

1. Inmiddels hebben beide heren verzocht hun naam te schrappen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 344

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch