Malloot

Hits: 309

maandag 26 november-2012
Bij ons achter de duinen is al een tijdje een discussie aan de gang over het ruimen van de Eerste Kamer. Een instituut met een surplus aan ouwe lullen en fossiele dozen dat ooit is ingesteld om een fijn kammetje door de broddels van de Tweede Kamer te halen. Over het nut daarvan zullen we het hier verder niet hebben.
Aan de overkant van het plasje hebben ze ook zoiets. The House of Lords. Qua verdeling der seksen ongeveer eenzelfde laken een pak, zij het dat in dat huis ook de kerk is vertegenwoordigd en het merendeel op grond van erfelijkheid of door benoeming door de Kroon er een plekkie heeft gevonden. Feodaal als de neten dus en een broedplaats voor volstrekte malloten.
Neem bijvoorbeeld ene Lord Gilbert. Die stelde afgelopen vrijdag in volle ernst voor om in het bergachtige grensgebied tussen Pakistan en Afbaardistan een neutronenbom neer te smakken. Een beetje lullig misschien voor de eenzame herder die daar met een stel schrale schapen rondspankert, maar zo’n bommetje zou het gebied voor de komende decennia wel ongeschikt maken als uitvalsbasis voor de Talibanjers.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een heel plukje Lords over Gilbert heenvielen (figuurlijk), maar nergens werd na het incident melding gemaakt van een dwangbuis of het toedienen van tranquilizers. Gilbert maakt deze week dus gewoon zijn rentree. En wij maar denken dat zo’n Wiegel al over de houdbaarheidsdatum heen is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 309

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch