Octopussy (521)

Hits: 576

dinsdag 25 februari-2014
Wat deed Robbie van de Rhee op 31 juli 2013 tegen elf uur 'sochtends? Toen stuurde hij per mail een container vol klantenlijsten naar zijn toenmalige It-medewerker Marlon B.. Waaronder die van Tommy Telecomwinnaars. Met als subject het boertige “Winnen doe je bij ... de postcodeloterij” (1). En de volgende tekst. Komt ie:

"Dit zijn de meest waardevolle bestanden voor crowdfunding. Let op, niet allemaal met e-mail, maar wel met bankrekeningnummers. Kan je hier wat mee? Zo kunnen we er vannacht toch een paar duizend uit doen, want ik heb nog een bestand van 27.000 man zelfs met hun bankrekening erbij. Ken jij iemand met een incasso machtiging

Het is duidelijk wat vriend Robbie met deze laatste vraag bedoelde. En als Marlon naïef was geweest en inderdaad iemand met zo'n machtiging kende, dan had Robbedoes op een dag twee keer de zon zien opgaan in Marbella. Maar Marlon stonk er niet in. Integendeel. Er brak bij hem het besef door, dat hij met een crimineel te maken had. Een conflict was geboren. U weet al hoe het afliep.
Vorige week zetten Portugese handhavers de penningmeester van begrafenisonderneming Help Elkander uit Denekamp op het vliegtuig naar Schiphol. Op verzoek van hun Nederlandse collega's. De penningmeester had zichzelf geholpen door een half meloen uit de kas van de onderneming te hijsen en de poten te nemen. U begrijpt waar we heen willen? Bingo. Een vingerplant. Stay tuned.

(1) Mocht u dat gisteren nog niet gedaan hebben zie dan vandaag nog “Verliezen doe je bij ... de postcodeloterij” van 8 oktober 2010. En nou we toch bezig zijn verwijzen wij woestgraag ook nog even naar de artikeltjes 423 tot en met 425 van deze serie. Toegegeven, we konden het doorslaggevend bewijs niet leveren, maar merkwaardig is wel, dat Robbie in die tijd reageerde op alles wat los en vast zat, behalve op deze stukkies.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 576

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch