Hypocrisie

Hits: 269

dinsdag 21 oktober-2014
Word je gefinancierd door het State Department om journalisten buiten “ons democratische westen” wat kneepjes van het vak aan te leren. Niet slecht, dan vlieg je als toerist naar dat bastion van verderf: het bijna wederopgestane communistische Rusland om wat jeugdigen aldaar bij te scholen en kennis te laten nemen van de Euro-Atlantische waarden van het vrije westen. Geheel en al in de geest van de “bijscholingen” in China, Venezuela, Servië, Vietnam en Oekraine, om er enkele te noemen.
Je komt aan in Moskou, met je toeristenvisum en dan? Dan blijkt dat je met een toeristenvisum niet mag werken in Rusland. Dus mag je het land weer uit. Je hoeft weliswaar niet in de bak je retourvlucht af te wachten, maar werken is er niet bij. Dat pik je niet als belangrijk journalist, en je schrijft een open brief aan meneer Poetin, waarin je je beklag doet. Zoiets kan alleen maar in dictatoriale landen, toch?
Eh, niet helemaal. Vraag dat aan de Franse journalisten die de VS binnenkwamen als toerist om verslag te doen van de E3 video game expo. Niks democratie of Euro-Atlantische waarden, gewoon video-spelletjes. Jammer voor hen, de toegang tot de VS werd verboden, ze werden als criminelen behandeld (even kijken of je iets in de anus hebt gestopt, handboeien om en achter de tralies), dan vlug het land uit.
Niks open brief aan meneer de president. Zoiets kan toch alleen maar in dictatoriale landen, toch?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 269

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch