Skip to main content

Uithollingen overdwars (002)

02 maart 2017
Hits: 440

zaterdag 3 mei-2008
Nou, vandaag maar weer eens wat Amerikaanse begrafenisberichten. Op 2 februari 2007 werd in Ellicott City, Maryland, ene Brandy Britton dood aangetroffen in haar extravagante villa. Hangend aan een ordinair touw. Zelfmoord. Volgens een lokale koddebeier was Brandy tot die fatale act gekomen vanwege wat financiele probleempjes. Die had zij ruggelings proberen op te lossen, waardoor zij ook in juridische probleempjes was geraakt. En niet zo lullig. Er lagen vijf jaar kruipruimte in het verschiet. Geen domme oliebol trouwens, deze Brandy. Ze was tot 1999 professor in de sociologie en anthropologie aan de universiteit van Maryland. Maar kreeg in dat jaar de zak na wat licht onregelmatige declaraties. Omdat ze toch in haar onderhoud moest voorzien stortte zij zich in een trouwpartij, een scheiding en een paar kutbaantjes. Totdat zij de wereld van Sesam open u ontdekte en als vertegenwoordigster ging werken voor de luxe glijbaanondernemingen East Coast Elites en Pamela Martins & Associates.
Het baasje van die laatste onderneming was Deborah Jeane Palfrey aka de DC Madam. Was, want eergisteren werd ook Deborah dood aangetroffen. Hangend aan een touw. Nee, niet in een extravagante villa, maar in het schuurtje van haar moeder. Zelfmoord. Ze was al een tijdje hot news in de States, omdat ze na haar arrestatie in oktober 2006 wegens prostitutie en witwassen had aangekondigd even een lijvig boek te zullen opendoen over haar duizenden upperclass klantjes voor het geval ze in een kerker werd geworpen. Om haar woorden kracht bij te zetten spillde ze in de loop van de tijd al wat beans en liet een paar deftige heren sneuvelen. Zoals David Vitter (de Republikeinse senator van Illinois), Randall Tobias (hotemetoot van US Agency for International Development) en Harlan Ullman (grapjas van het Center for Strategic and International Studies). Vraag is nu wie die andere geile prijsberen zijn. En of de info van Deborah Jane netjes is opgeruimd na haar vroegtijdig heengaan. Ondertussen wordt er zwaar gespeculeerd en zoemt de naam van Vice-Prez Cheney rond. Ook hij zou zijn dick in Palfrey's wespennest hebben gestoken, toen hij nog de lakens uitdeelde binnen het roofimperium van Halliburton.
Oh, btw. Voordat Brandy Britton werd gezelfmoord was er binnen dit complex al eerder iemand de pijp uitgegaan. In december 2003. Dat was OM-snuffelaar Jonathan Luna, die op dat moment bezig was met een onderzoek naar de gig van mevrouw Palfrey. Hij werd dood aangetroffen in zijn auto die te water was gereden. Jonathan was 36 keer gestoken en vervolgens verzopen. Conclusie na onderzoek: zelfmoord. Het is toch wat. Drie keer zelfmoord in een zaak. Waar moet dat heen in deze wereld? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Uithollingen overdwars