Skip to main content

Fast and furious (026)

17 januari 2016

Sean Penn was op goeie voet met Hugo Chavez. Dat zou de sleutel zijn geweest op de deur van El Chapo Guzman. Was/is Penn spatjezuiver? Oftewel, is hij van CIA-smetten vrij? Rare vraag? Niet zo raar. De CIA heeft zijn piemel diep in Hollywood gestoken, waardoor er af en toe films de bioscopen indenderen, die een fleurig bijgeschilderd beeld geven van de operaties die de Firma in het verleden heeft uitgevoerd in “enge” landen. Met als meest recent voorbeeld de rolprent Argo van Ben Aflik. Penn is naast een geweldig acteur ook het baasje van een NGO in Port-au-Prince, J/P HRO. Dat vehikel biedt (medische) hulp aan de arme sodemieters in Haiti, die ondanks het bezoek van die kale van de Postcodeloterij nog steeds in wrakke omstandigheden leven na de aardbeving in 2010. Een andere organisatie die daar krachtig in de hulpmode schoot was de Foundation van Bill en Hill Clinton. Die zette daar een luxe hotel neer en zorgde daarmee voor een geweldig stukje werkgelegenheid. Kenden Hill en Sean elkaar via hun activiteiten op Haiti? Mogelijk. Ze gingen in 2012, toen Hill minister van BuZa was, in ieder geval knus met elkaar om. Een paar privé-mailtjes om te bewijzen dat we niet uit onze nekharen zitten te keuvelen. Komen ze:From: CIA [mailto afgeplakt]
Sent: Thursday, April 26, 2012 01.48 AM
To: Mills, Cheryl D.
Subject: Re: So“Ur the coolest. I'm in the Green Mill Jazz Club in Chicago (last night here) looking back on the day w/friends and listening to a great band with a final drink for the night. Great time to get your msg. Thank you Cheryl. Love-s.” From Mills, Cheryl D.
To: CIA
CC: cklevorick (1).
Sent: Thu Apr 26.
Subject: Re: So.“I am so frigging proud of you”
Aanleiding tot dit tikkietakkie was een prijs die Penn had gekregen van Gorbachov voor zijn goede werken in Haiti. Zegt het verder iets over de mogelijke liaison tussen “CIA” Penn en het wereldje van de Amerikaanse snuffelsmurfen? Niet direct. Maar we weten inmiddels dat Hill geen vreemde was in dat wereldje (2). En bovendien zitten we nog met de uitspraak van een hoge Mexicaanse hotemetoot, dat de Mexicaanse autoriteiten van tevoren op de hoogte waren van de ontmoeting tussen El Chapo en Sean en Kate [de Castillo,red.]. Of Sean en El Chapo waren onvoorstelbaar naief, of er was iets anders aan de hand. Horen we misschien nog. Stay tuned.

(1) Bedoeld is Caitlin Klevorick, een senior adviser van Hill.
(2) Zie “Hill, Jacob, Sidney, Tyler, Jeffrey and Bill” van gisteren

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2016
Fast and furious