Skip to main content

FARC-Contra

13 januari 2016

Raar gevalletje. Met een Nederlandse link.Twee weken geleden drukte Ana Gomes op de alarmknop. Volgens het Portugese lid van de Brusselse landdag was ene Manuel Mamadi Mane ergens ondergedoken tussen de Algarve en de grens bij Vigo en beschikte deze meneer uit Guinee Bissau wel over tien valse paspoorten. Verder onderhield hij contacten met de Colombiaanse guerilla's aka terroristen van de FARC en dat voorspelde niet veel goeds.
We zullen onze IQ-genen (1) niet vermoeien met een speurtocht naar het antwoord op de vraag hoe Anaatje aan die wetenschap is gekomen. Maar intrigerend is deze affaire wel degelijk. Mane zat namelijk in de doorvoerhandel van coke uit Colombia richting Europa en de USSA en blunderde daarbij een paar jaar geleden tegen een stingoperatie van de DEA op. Samen met een maatje van hem en op de achtergrond generaal Bubo Na Tschuto, het voormalige opperhoofd van de Guinee-Bissause marine. De DEA-smurfen traden op als vertegenwoordigers van de FARC en waren in ruil voor 4 ton snuifmeel op zoek naar moderne wapens, waaronder AK-47 spuiten en draagbare ground-to-air sigaren in verband met de chopperbestrijding (2). En laten ze in Guinee Bissau nou net een paar luitjes vinden die dat wapentuig in de aanbieding hadden. Mane cs. zagen iets sappigs in het verschiet. Alleen wisten ze niet dat ook die wapenleveranciers bij de Amerikaanse charade hoorden. Er kwamen gesprekken op gang over de logistieke problemen die bij zo'n deal horen. Afgesproken werd dat de snuifmeel vervoerd zou worden in een partij uniformen voor het leger van Guinee Bissau en dat de te leveren wapens dezelfde eindbestemming zouden hebben. Dat wil zeggen, de helft ervan naar het leger, de andere helft naar de FARC. Daartoe zouden Mane cs. een exportonderneming op de wereld zetten met een aangename opslagfaciliteit. Daar wilden ze wel wat coke voor terug, maar in een boom zo vol zie je een paar kilo niet. We hoeven niet te zeggen dat al dit heen en weer gebabbel netjes op tape terechtkwam. Inclusief een paar telefoontjes die Mane pleegde naar zijn contact in Rotterdam, die best wel enthousiast was, met name over de wapens. Maar voordat hij instapte wilde hij graag 20.000 eurootjes up front om te zien of de tegenpartij kosher was. No problemo. Mane bracht de 20 roodjes persoonlijk naar Nederland. Niet lang daarna klapte de val dicht. Mane en een van zijn maatjes kwamen voor de kadi in New York. Verwacht je tonelen à la Rommy, maar wat voor straf kreeg Mane voor de ballen? Drie jaar!!! Voor cokesmokkel en terrorisme!!! En nog gekker: hij werd daarna naar Portugal gevlogen. En daar verdween ie. Met zijn tien paspoorten. Geen haan die er verder naar kraaide, laat staan een kip. Tot Ana Gomes zich in Brussel kakelend manifesteerde en waarschuwde dat er een gevaarlijke terrorist in Portugal rondwaarde. Stinkt dat of stinkt dat? Dat stinkt. Mocht er iets terroristisch gebeuren in Lissabon of wijde omtrek dan weten wij al wie de sjaak wordt. Haalt u alvast de valse vlag maar van zolder. Belo dia.(1) Zie Genengefrutsel” dd. 26 december 2015.
(2) Zie in dit verband aflevering 4 van de serie “Obamaf” dd. 12 oktober 2015, waarin een bedrijf bij Rotterdam figureert. 


Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 januari 2016