ABC-tje (008)

woensdag 30 september-2009
Een paar dagen geleden meldden de dagvodden van onze randgemeentes aan de overkant van de plas, dat ene James E. Hogan wordt vermist. Ging 's avonds de deur uit om een stappie te maken, niet meer teruggekomen. James is de Amerikaanse vice-consul op Curacao, dus er is een hele doos gemengd voer aan snuffelaars opengetrokken om die gozer boven water te halen. Misschien zelfs letterlijk. Snorkelaars, helipiloten, Duitse herders, FBI-snorders, lokale smurfen, Nederlandse hotemetoten, you name it. Voorlopig niks gevonden. Op een bebloede broek na, die spoorslags naar de haarklovers van het Forensisch Instituut in Rijswijk is gestuurd voor een DNA-tje.
Moeder de vrouw Abby is inmiddels al stevig aan de gebitsstructuur gevoeld, want voordat haar husband de kuierlatten nam zou zij een stevige ruzie met hem hebben gehad. Dat interessante gegeven werd meteen de mainstream ingeslingerd, maar direct ontkend door de dochter. Die wees erop, dat de verzamelde meute snuffelaars blijkbaar geen belangstelling had voor het recente ontslag van een secretaresse bij het consulaat vanwege haar avontuurlijke contacten. En wie denkt er dan niet meteen aan de gigantische affaire die zich op de ABC-tjes en de rest van de grote boze wereld ontwikkelt rond de smokkel van tonnen verwarrende middelen, goudklompen, het wassen van miljarden, fraude en andere frisse dingen uit de lachspiegeltent. Want u denkt misschien dat zo'n Amerikaanse vice-consul alleen maar paspoorten afstempelt of de plaatselijke sufferdjes naar het State Department stuurt. No way. Vaak zijn het luitjes met een verborgen snuffelfunctie, dus die James kan heul goed betrokken zijn geweest bij het afrollen van bovengenoemde affaire. En dat vinden luitjes uit het wereldje soms reden genoeg om iemand stevig uit zijn broek te tillen.
Goed, houd u nog van ons tegoed. Maar mochten ze er daar in de buitenwijken van Willemstad niet uitkomen, dan kan Abby altijd nog Peter, Patrick en de cameraploeg van Frans Bauer in de arm nemen. Appeltje eitje. Stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 392
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch