Skip to main content

Fake news

15 mei 2019

De gekkies zijn er weer; nu niks over vliegende schotels, aardstralen, platte aardes, upper class pedofilie (bron in engeland bleek fantast). Ook geen Trump, Trump Trump; maar uiteraard wel Poetin, of de laatste loot van die tak: Rusland, Rusland, China, China. De gekkies werken bij de gewone media en gaan ongegeneerd te werk.

Bij onze oosterburen hebben de gekkies het echt voor het zeggen in medialand. Of het nou der Spiegel is of Duitsland 2, het kan niet op: alom samenzweringen. Rusland mengt zich in de verkiezingen voor het Europarlement, Rusland heeft nauwe contacten met de Anti Fascistiese groepen en ga zo maar door. Aardige analyse hier (in het duits weliswaar).

Helaas nemen niet al te veel mensen de moeite om door dit soort propaganda ballonnen heen te prikken. Een goed verhaal met human interest pakt beter dan harde feiten, die zijn zo lastig in het verhaal in te passen.

Venezuela? De EU strompelt achter de Yankees aan om een gekozen parlement en regering af te zetten. En maar kletsen over demokratie.

Syrië? Aardig bericht van medewerkers van het OPCW (de VN club die toezicht moet houden op Chemische wapens op deze aardkloot). Inhoud: die zogenaamde chemische bommen op Douma zijn fake. De hele lijst van de usual suspects (VS, EU, Frankrijk uiteraard, NGOs want mensenrechten, Witte Helmen blijken gelogen te hebben, propaganda dus.

Huawei? Goh we hadden toch Wikileaks (Vault 7) en ene meneer Snowden (PRISM), die onder andere aantoonden hoe de NSA gebruik kon maken van allerhande achterdeuren in Amerikaanse soft- en hardware om in te breken in het dataverkeer. Niet erg blijkbaar voor onze media en politieke “denkers”, wordt hoogstens in één zinnetje afgedaan, waarna het weer over Huawei gaat.

Tja onze “kwaliteitsmedia” verspreiden geen “fake news”, slechts propaganda.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 mei 2019