Masterplan (018)

25 maart 2017
Hits: 1088

dinsdag 3 mei-2011
Even in de recap, want het is alweer meer dan een half jaartje geleden dat we aandacht besteedden aan dit megalomane project. Het ging om een plan om een deel van Den Dolder om te katten tot één weelderig wellnesscentrum. Compleet met een onvermijdelijk luxe veld vol bunkers, vijvers, putjes, vlaggetjes en een clubhuis. En een eigen aanvliegroute via vliegveld Soesterberg. Daartoe moesten allereerst een x-aantal villa's worden veroverd, liefst voor een prikkie. Dat daarbij soms hufterige praktijken werden gebruikt was net zo interessant als de strijkplank van Mark Rukke.
En dat het leven van een villa-eigenaresse als mevrouw C. met vereende krachten naar de kloten werd geholpen nog minder.
Dirigent bij deze opera boeffo was Boele Staal. In vroeger dagen ondermeer grote smurf bij het korps Almere en Commissaris van Hare Majesteit in Utrecht. En tegenswoordig senator, hotemetoot bij de SER en sinds begin 2007 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken. Dat laatste baantje verwierf vriend Boele niet vanwege zijn overweldigende kennis op het gebied van bankieren of zijn superieure spel bij Monopoly. Het was gewoon een kwestie van goed lobbyen.
Naar verluidt werd hij daarbij kranig geassisteerd door ene Rob Labadie. Tot voor kort OR-voorzitter en nog steeds senior banker bij de oh zo keurige geldschuur van Van Lanschot, die zijn image van enig cachet voorzag door het dragen van Hermès stropdassen. Boele en Robbedoes waren en zijn echte gappies van elkaar en deelden bijvoorbeeld hun passie voor de zeilsport. Allebei lid van de aloude Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht en varend in de Pampus 335. Een bootje waarin af en toe ook een andere gap en mede-lid plaatsneemt: Wout van West.
Woutje is ook al een voormalige smurf en zou zich naar verluidt nu een smakelijk boterhammetje verschaffen in de beveiligingsbranche. In die hoedanigheid zou hij bij gelegenheid een oogje in het zeil houden als onze Boele zich onder het vulgus begeeft. Want zowel bankiers als hun vertegenwoordigers zijn momenteel niet erg populair en in potentie doelwit van eierwerpers, waxineliefhebbers, Suzukirijders en andere wanbetalers. Ook zou Wout zich ten faveure van Boele een paar keer tot mevrouw C. hebben gewend om haar overgave te bespoedigen. Daarbij in de duistere voetsporen tredend van Henk Brussel. Een Utrechtse gunslinger, die Woutje nog kende uit zijn smurfentijd. Hoe klein is de wereld? Klein. Zelfs voor een voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Banken. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 1088

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch