De rechterlijke macht en Bas Koole (006)

02 april 2017
Hits: 467

donderdag 2 maart-2006
Eerst even wat aandacht voor Fons Schirris. Hij liet naar aanleiding van ons vorige stukkie weten dat het vonnis van de rechtbank inzake het incassoschandaal wat genuanceerder lag dan wij te berde brachten. De rechtbank bezorgde Fons wel een zeperd, maar zonder oplegging van straf. Omdat ie zijn kunstje geflikt had zonder winstoogmerk en voor het oog van de teeveecamera. Naar aanleiding van dat kunstje hebben de banken bovendien hun incassosysteem aangepast. Uit principe is Fons nu in cassatie gegaan tegen het vonnis, dus daar horen we nog van.
Verder was het correct dat hij voor de New World Companies had gewerkt, maar niet in Middelburg. Dat moest Uithoorn zijn. Fons was daar interim-manager voor de verzekeringsclub HyFiVe. En daar is ie niet in 2002 maar in februari 2003 begonnen.
Een BV waarvan Fons tot juli 2005 directeur was (pas op: geen eigenaar) is verkocht aan een derde partij en die is verdergegaan als Landoq. Bij die onderneming is ie nooit leidinggevende geweest, maar hij was daarvoor wel in de speelweide als free-lance makelaar.
Zo zijn we weer helemaal bij. Maar nu wat anders. Volgens welingevoerde Haagse bronnen zou ene Melvin Bomer tegenwoordig in de nabije omgeving van ir. Koole rondcirkelen in Kalmthout en daar zelfs een woning hebben betrokken om een oogje in het zeil te houden. Want Melvin is niet zo maar iemand. Hij is namelijk een ex-Bosniƫganger en diende na die bewogen periode tot in het late najaar van 2005 als bodyguard van ex-minister Hilbrand Nawijn. Daarnaast dreef hij - zoiets verzin je niet - een nering in speelgoedberen, die hij betrok van ene Joanne Bonefaas. Normaliter is dat laatste voor ons niet interessant, ware het niet dat zij weer de ex is van meneer De Kort uit Helmond. En die meneer speelde de Dritte im Bunde in de afleveringen van de serie "Riool", waarin dieper werd ingegaan op de perikelen rond de rondborstige Zandvoortse Anja Jansen en Telegraaf-speurder John van den Heuvel. De wereld wordt steeds kleiner. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 467
De rechterlijke macht en Bas Koole

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch