Gladiolen in Venezuela (015)

28 februari 2017
Hits: 523

zaterdag 26 juli-2014
Geinig. Dat Rusland opnieuw een golfje sancties over zich heen krijgt, omdat het zogezeid blijft doorgaan met het destabiliseren van Oekraine. Terwijl de USSA en zijn Europese slippendragers voor die maidanistische destabilisering van dat land hebben gezorgd en de nazistische bendes nog steeds hun gang laten gaan. Wie het anders ziet moet toch eens een paar andere scherfjes aanschaffen.
Voor een ander Amerikaans destabiliseringsprogramma moeten we naar Latijns-Amerika. En dan met name naar het Strategisch Plan voor Venezuela, dat november vorig jaar de aanleiding vormde voor het opstarten van deze serie. Afgelopen week werd een nieuw hoofdstuk aan dit treurige epos toegevoegd. Afgelopen woensdag verscheen Leopoldo Lopez in Caracas vijf maanden na zijn arrestatie op 21 februari jl. voor het eerst voor de kadi (1). De voormalige voorzitter van een rijke deelraad in Caracas wordt beschuldigd van opruiing en het aanzetten tot geweld als leider van een door Washington gestiekte beweging die de democratisch gekozen regering-Maduro uit het zadel wilde wippen. Lukte tot nog toe niet, maar er wordt nog steeds aan gewerkt.
Wat gebeurde er op de avond van diezelfde woensdag? Toen werd op Aruba Hugo Carvajal gearresteerd. De voormalige leider van de Venezolaanse militaire inlichtingendienst. Hij was naar onze buitenpost gehopt om daar het consulaire gat te vullen. Dat was ontstaan nadat de regering-Maduro zijn consuls uit onze randgemeentes had teruggetrokken toen een opgewonden meneer op 21 februari jl. (!!!!!) zijn auto in de pui van het Venezolaanse consulaat op Aruba had geparkeerd (2). Uiteraard was aan de komst van Carvajal de nodige officiële communicatie voorafgegaan en zoals het ons is geleerd werd de inhoud daarvan netjes gedeeld met onze Amerikaanse bovenmeester. Met alle gevolgen vandien.
Carvajal wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan het exporteren van tonnen Colombiaanse lijntjes naar de USSA onder de regie van Jamie Alberto Marin Zamora. De last man standing van het Norte del Valle-kartel, die in maart 2012 in Miami 16 jaar voor de ballen kreeg. En dat is rijkelijk weinig, maar dat had een speciale reden. Zamora was namelijk in september 2010 gearresteerd door Venezolaanse smurfen (!!). Op Isla Margarita. In samenwerking met de Colombiaanse autoriteiten. En omdat Venezuela en de USSA geen uitleveringsovereenkomst met elkaar hebben gesloten bleef het bij die 16 jaar.
Carvajal stond al een paar jaar op het Amerikaanse verlanglijstje. En niet alleen wegens het smokkelen van lijntjes, maar ook wegens wapenleveranties aan de linkse Colombiaanse rakkers van de FARC en misdaden tegen de menselijkheid. Die misdaden zou Hugootje begaan hebben tijdens de verhoren à la Abu Ghraib van polletieke tegenstanders van het toenmalige Chavez-regime. Of dat waar is mag de Telegrof weten. Maar hoe dan ook, wat de een wel mag mag de ander nog niet. Zonder twijfel was Carvajal op de hoogte van die Amerikaanse beschuldigingen. Hoe dom kan je dan zijn om als Venezolaans consul naar Aruba af te reizen. Houdt de USSA geen rekening met diplomatieke onschendbaarheid? Heeft Kim Kardashian tieten? Voor de zoveelste keer dus a fine Latin mess op Aruba. Het zal de laatste keer niet zijn. Stay tuned.

(1) Zie voor wat strooigoed uit de carrière van dit schatje aflevering 6 van deze serie dd. 26 februari 2014.
(2) Zie aflevering 5 van deze serie dd. 23 februari 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 523
Gladiolen in Venezuela

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch