Tussen premies en piraten (010)

dinsdag 5 april-2011
Oktober 2003. Jos Lindhout had er tabak van. Hij had ondanks alle ontroerende toezeggingen van Hestia nog steeds geen duppie gezien. En dat, terwijl die club toch binnen een 5 maanden ruim 1,3 meloen in de tas had gekregen dankzij procedures die Lindhout voor zijn afgedwongen vertrek bij PSL al op de rails had gezet. Bovendien was het contract dat Hestia met hem had gesloten heel duidelijk. Ze moesten schokken. Maar ze deden het niet. Later zou Lindhout horen dat dat op instigatie van Rob Beumer gebeurde. Tot en met mei 2009 de Dart Vader van de afdeling Financieel Intermediair Beheer bij ASAM cq. ASR. Tevens was Robbedoes toezichthouder op de interne veiligheid van het verzekeringsvehikel. Een functie die hij af en toe op een wel zeer bijzondere manier gestalte gaf (1).
Lindhout besloot uiteindelijk tot een kortgeding. Het stond voor januari 2004 op de rol, maar wat gebeurde er rond Sinterklaas? Een anoniem telefoontje op de mobiel van Lindhout's echtgenote, waarin haar werd medegedeeld dat de Lindhoutjes de Kerst niet zouden halen als de juridische procedures tegen Hestia werden doorgezet.
Het was het eerste telefoontje van een boeiende reeks, die overigens niet anoniem zou blijven. In een eerste opwelling nam Jos zich voor zijn voiture in de pui van PSL te parkeren, maar zijn echtgenote had een meer praktische insteek en stelde voor meteen naar ASAM in Utrecht te rijden om daar melding te maken van de vervroegde kerstsurprise. Daar worden ze ontvangen door een delegatie onder leiding van Beumer en ze doen hun verhaal. Uuuuuh, nee, Beumer & Co. wisten nergens van. Goh, wat errug. Ze zouden de zaak meteen opnemen met Hestia. Sterkte nog.
Na het onderhoud reden Lindhout en zijn echtgenote toch maar door naar een Eindhovens politiebureau om aangifte te doen van het telefoontje. Een soort verzekering.
Uiteraard ging het kortgeding in januari gewoon door. De rechter was gauw klaar. Lindhout werd volledig in het gelijk gesteld. Normaliter zou dit het einde zijn van Lindhout's gevecht met Hestia en ASAM. Maar niets is normaliter in deze zaak. De beat goes on. Stay tuned.

(1) Komen we later nog uitgebreid op terug.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 516
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch