Cold Turkey (017)

maandag 23 april-2007
Dat was effe een flinke zeperd voor het Belgische OM-gebefte en de jongens en meisjes in Ankara. Want die Musa Asoglu, Sukriye Akar Özordulu en Kaya Saz waren terroristen hè. Die hoorden bij dat Koerdische tuig van de DHKP-C. Liepen met valse papieren rond en bommen en granaten. Dus die moesten heel lang de kerker in. En misschien wel terug met de bus naar de Bosporus. Of met Piet Pelle naar de Dardanellen. Maar de Belgische kadi zag dat anders en sprak ze eind vorige week vrij. #@$&%*!!!! Oftewel fuck. En dan denk je de Belgische Justitie in je zak te hebben via minister Laurette “Midnight Express” Onkelinx herself (1). No way, Salomé.
Terug naar deze kant van de grens. Hier hebben de Turkse rakkers sinds een vleselijk incident in Bodrum half jaren negentig de hoogste top van de Nederlandse Justitie bij de ballen. En speelde dat netjes uit bij de uitschakeling van Öcalan-adept Huseyin Baybasin. Compleet met vervalste teeps en andere justitiële circuskunstjes. Dat was voor iedereen duidelijk, behalve voor de kadi’s die de zaak behandelden. Die pleurden Baybasin de EBI in. For life.
Nou zal je ons niet horen roepen dat de Belgische Justitie wat netter in mekaar zit dan die van ons. Onze abonnees weten beter. Maar in dit geval nemen we toch eerbiedig de pet af. Hoewel er natuurlijk wel een verschil is. Laurette heeft niet aan minderjarige Turkjes zitten te knoeien en Joris wel. Volgens serieuze Turkse snuffelaars. Nou zal het ons toch gruwelijk benieuwen of dat dossier-Demmink opnieuw onder de zoden wordt gefrummeld. En of Baybasin binnen niet al te lange tijd een fatsoenlijk Turks happie kan verorberen ergens in Amsterdam of zo. Of Urk. Stay tuned.

1. Zie de serie “Zwijgen is voor de daders”, aflevering 4 en 5, op de “followup”-site.

Cold Turkey

  • Hits: 330
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch