Octopussy (498)

Hits: 601

vrijdag 24 mei-2013
Of we ooit sjoege hebben gehad op onze toch niet te versmaden berichtjes over de Australisch-Joodse zakenman Gad Raveh? En Marius van Eibergen Santhagens, Gad's Nederlandse rechterhand? Helemaal niks. Maar we blijven vrolijk voorzetjes geven vanaf de drassige pollen bij de linker cornervlag.
Zoals u weet beleggen Gad en Marius hun matzes cq. hun ordinaire boterhammen met de honing die uit hun onderneming Kimberly Enterprises NV wegdruipt. Overwegend oosteuropese honing, want Kimberly timmert duchtig aan de weg in de voormalige Sovjet satellieten. Moet administratief een beetje bijgehouden worden en waar laten Gadje en Marius dat doen? In Nederland. Vanwege de vriendelijke belastingsfeer voor internationaal opererende vehikels. De boys van Kimberly hebben voor die belangrijke taak een specialistische winkel in Amsterdam uitgekozen: Holender Ventures BV aan de Keizersgracht. Staat onder leiding van dr. Zeev Holender. Een jurist om kapitaal U tegen te zeggen. Zeev's outfit heeft namelijk ook een residentie in Tel Aviv aan de Rothschild Boulevard en daar behandelen ze geen gevalletjes van rond de honderd piek. Zeev heeft namelijk om eens wat op te gooien een hele dikke ringvinger in de zich snel ontwikkelende Israƫlische oliebusiness. En dan bedoelen we niet die nering van een van de onsterfelijke geesteskinderen van Louis Davids, maar big business. Dankzij de enorme vondsten van zwart goud even buiten de kust.
Nog even terug naar Amsterdam. Zeev's bedoening houdt niet alleen de vinger aan de pols van Kimberly, maar ook van de Nanette Real Estate Group. Ook al buitengewoon actief in Oost-Europa en gevestigd aan de Amsterdamse Rapenburgerstraat van waaruit de Kroonenbergjes hun veldtocht in de Nederlandse zakenwereld begonnen. Ruikt u ook een Mossadluchtje? We zijn bijna weer thuis. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 601

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch